چه خوب است بدنتان را بهتر بشناسید: لازم است نسبت به نشانه های هشدار دهنده قلبی بی توجه نباشید بنابراین در صورت احساس هر گونه ناراحتی قلبی فورا به نزدیک ترین مرکز درمانی بروید و از مراقبتهای پزشکی غافل نشوید. فراموش نشود که به تاخیر انداختن شروع درمان به ویژه در سنین بالا به علت بروز آسیبهای بعدی خطرناک است.
در صورت مشاهده هر یک از نشانه های هشدار دهنده زیر در خود یا اعضای خانواده تان هر چه سریع تر به نزدیک ترین مرکز درمانی یا متخصص قلب مراجعه نمایید: احساس درد و ناراحتی در قفسه سینه که بیش از چند دقیقه طول بکشد. تنگی نفس، سردرد شدید، تپش زیاد قلب، فقدان ضربان قلب، زودرنجی و خشم زیاد، احساس اضطراب یا ناآرامی شدید، از دسدت دادن تعادل، احساس ضعف شدید و سرگیجه، احساس درد شدید در بازوها و پاها، کتف، پشت یا تقریبا در همه قسمتهای بدن بی حسی یا مورمور شدن در بازوها یا چانه و غش کردن.
چنانچه احساس تپش قلب همراه با از حال رفتن، تنگی نفس یا درد سینه باشد شما باید سریعا با پزشک خود این مشکلات را مطرح نمایید.
درد قفسه سینه که با تنفس تشدید شده و همراه با تنگی نفس، سرگیجه و… می باشد به ویژه در صورتی که با خوابیدن تشدید می یابد ممکن است ناشی از علل مهمی از قبیل آمبولی ریه و یا التهاب پرده های قلب باشد. در این موارد مراجعه به پزشک متخصص حتما توصیه می شود چنانچه فرد با فعالیت کم دچار تپش قلب شود مراجعه به پزشک و معاینه قلبی و در صورت لزوم بررسیهای قلبی توصیه می شود.
هر گونه درد فشارنده در وسط سینه که بیش از 2 دقیقه طول کشیده باشد می تواند تظاهر بیماری قلبی باشد و نباید به سادگی از آن گذشت. چنانچه بیماران با تصور بر بهبود خود به خود در مراجعه به پزشک تاخیر نمی کردند شاید عده ای از آنان که به دلیل حمله قلبی جان خود را از دست داده اند امروز زنده می بودند.
در صورتی که درد شدید قفسه سینه همراه با علائمی مانند تعریق سرد، تهوع و استفراغ باشد و یا به مدت طولانی (بیشتر از 20 دقیقه) طول بکشد با توجه به احتال بروز حمله قلبی مراجعه سریع به اورژانس الزامی است.
چنانچه درد قفسه سینه ارتباطی با فعالیت نداشته باشد با قرص زیر زبانی نیتروگلیسیرین تغییری نکند و با تنفس و سرفه و یا تغییر وضعیت تشدید شود در این صورت احتمال قلبی بودن درد بیمار کم می باشد و عامل غیر قلبی مانند اسپاسم عضلانی (گرفتگی عضلانی) و مسائل استخوانی مطرح می باشد.
گاهی در سالمندان و افراد دیابتی حمله قلبی با درد خفیف یا بدون درد بوده و تنگی نفس ناگهانی تنها علامت می باشد بنابراین ارجاع فوری این بیماران به اورژانس الزامی است.
اگر بیمار مبتلا به دیابت که تحت درمان با انسولین و یا قرصهای پایین آورنده قند خون می باشد دچار سرگیجه، کاهش سطح هشیاری و یا تعریق شود احتمال کاهش قند خون مطرح بوده و مراجعه به اورژانس توصیه می شود. در این موارد توصیه می شود تا قبل از رسیدن به اورژانس مواد قندی از قبیل عسل یا قند مصرف شود.
این مطلب توسط مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد