نوار قلب یکی از بی خطرترین و ساده ترین اقداماتی است که اطلاعاتی ارزشمند در مورد قلب به پزشک می دهد. نوار قلب در بررسی دردهای قلب و سکته های قلبی ارزش خاصی دارند و به عنوان اقدامی روشن در تمام کسانی که مشکوک به مشکلات حاد قلبی باشند صورت می گیرد.
یکی از اهداف به کارگیری نوار قلب جمع آوری اطلاعات درباره ریتم اعظم قلبی و تظاهرات الکتریکی ان بوده که راهنمایی در جهت تشخیص مشکلات قلبی می باشند. نوار قلب کاربردهای زیادی دارد. اما شاید بیشترین استفاده ای که از آن برده می شود در بررسی بیماریهای ایسکمی قلبی (مانند آنژین صدری و سکته قلبی) باشد. در این بیماریها نوار قلب دچار تغیرات خاص می شود که حتی می تواند محل سکته و شدت آن را بازگو نماید. در افرادی که تمام یا قسمتی از قلبشان بزرگ شده است نیز نوار قلب کاربرد دارد. همچنین تشخیص دقیق آریتمیها یا بی نظمی قلبی از موارد بسیار مهمی است که تنها با انجام نوار قلب میسر است.
انجام نوار قلب می تواند اختلالات هدایتی و عضلانی قلب را به خوبی نشان دهد. نوار قلب نه تنها وضعیت قلب را نشان می دهد بلکه در بررسی وضعیت کلی بدن نیز واجد اهمیت است. الکتروکاردیوگرام از فعالیتهای الکتریکی قلب شما تصویری را روی کاغذ رسم می کند. این تست می تواند ضربان غیر طبیعی و انهدام ماهیچه های قلبی و مشکلات جریان خون در رگهای کرونری قلب (رگهای غذا دهنده قلب) و بزرگ شدن قلب را به شما نشان دهد. نوار قلبی فعالیت الکتریکی را از طریق الکترودهای متصل به سینه و اندامها ثبت می نماید.
این مطلب توسط مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد