Newly discovered proteins

کشف 6 پروتئین جدید به درک روند پیری و چگونگی ابتلا به بیماریهایی مانند دیابت، آلزایمر، سرطان و سایر بیماریهای مرتبط با افزایش سن کمک نمود.

پروتئین های کوچک دارای نقش های بزرگی مانند کاهش مقدار رادیکالهای آزاد مخرب تا کنترل سرعت مرگ سلولها، تقویت متابولیسم  و کمک به بافتها  برای پاسخ بهتر به انسولین در سلولهای سراسر بدن هستند.  کاهش طبیعی غلظت هر یک از این پروتئین ها، دانشمندان را به این باور رسانده است که هر یک از این پروتئین ها در روند پیری و شروع  بیماریهای مرتبط با افزایش سن نقش مهمی دارند.

 یک تیم تحقیقاتی به رهبری پرفسور Cohen  از دانشگاه جنوب کالیفرنیا، برای اولین بار پروتئین های کوچکی را شناسایی نمودند که منشاء آنها از ارگانهای درون سلولی یعنی میتوکندریها بود. این پروتئینها نقش مهمی در تغییر متابولیسم بدن و بقاء سلولها دارند.

 این تحقیق بر اساس آخرین یافته های تحقیقات قبلی دکتر کوهن شکل گرفت، آنها دو پروتئین  humanin  و MOTS-cرا کشف کردند که به نظر می رسد هورمون هایی هستند که نقش قابل  توجهی درسوخت وساز بدن و بیماریهای مرتبط با پیری دارند.

 برخلاف بسیاری از پروتئین ها ی دیگر، humaninو MOTS-cتوسط DNAموجود در میتوکندری کد می شوند. قبل از این تصور می شد DNAکوچک موجود درمیتوکندری دارای نقش محدودی درسلول است اما هم اکنون بنظر می رسد پروتئین های کد شده درمیتوکندری دارای  اعمال مهمی در بدن هستند. گروه  دکتر Cohenبا استفاده از آنالیزهای کامیپوتری به بررسی قسمتی از ژنوم میتوکندری که در آن کدان humaninقرار دارد، پرداختند. آنها می خواستند بدانند آیا این بخش از ژنوم میتوکندری پروتئین  های دیگری را نیز کد می کند.

تجزیه وتحلیل این بخش از ژنوم میتوکندری نشان داد ژنهایی برای شش پروتئین جدید وجود دارد که پپتیدهای کوچکی شبیه به humanin  را کد می کنند که به نام  SHLPs  1 تا 6 نام گذاری شدند.  پس از شناسایی این شش پروتئین کوچک ، محققان با موفقیت توانستند آنتی بادیهایی را برای بررسی برخی از آنها تولید کنند. محققان به بررسی بافت های موش و سلولهای انسان برای  تعیین فراوانی این پروتئین ها در ارگانهای مختلف وهمچنین عملکرد آنها پرداختند. این پروتئین ها درمیان ارگانهای مختلف توزیع کاملاً متفاوتی داشتند. این موضوع نشان میدهد که این پروتئینها بر اساس محل قرار گرفتن آنها در بدن  دارای اعمال متفاوتی هستند.

 دکتر کوهن  بخصوص درمورد پروتئین  SHLP 2می گوید: بنظر می رسد این پروتئین دارای اثرات عمیقی در افزایش حساسیت به انسولین و اثرات ضد دیابتی باشد، همچنین دارای اثر محافظتی قوی از اعصاب است که ممکن است به عنوان یک استراتژی مناسب برای مقابله  با بیماری آلزایمر بکار گفته شود.

او می افزاید: SHLP 6دارای توانایی منحصر بفردی است و موجب مرگ سلولهای سرطانی می شود، بنابراین  بطور بالقوه می تواند بیماریهای  بدخیم راهدف قرار دهد.

 دکتر Cohenمی گوید: با توجه به این خانواده از پروتئین ها  و پپتیدهای قبلی شناسایی شده که توسط میتوکندری کد می شود، می توان گفت که  میتوکندری به عنوان یک  اندامک درون سلولی  با سایر نقاط  بدن ارتباط سیگنالینگ  داشته و در تنظیم متابولیسم بدن وسرنوشت سلولها  نقش دارد. این یافته ها پیشرفت مهمی برای رسیدن به مواد دارویی برای درمان  بیماریهای مرتبط با افزایش سن است.

منبع : diabetestma.org