5656

کم شدن میزان بی‌کربنات در افراد سالمند به ضرر سلامتی آن ها می باشد و در صورت کاهش قابل توجه آن ،این رده سنی در معرض مرگ زودرس قرار خواهند گرفت!

بر اساس یک مطالعه جدید، افراد مسنی که سالم هستند اما بی‌کربنات پایین دارند در معرض خطر مرگ زودرس قرار دارند.

 بی‌کربنات نقش مهمی در حفظ تعادل pH بدن بازی می‌کند. میوه‌ها و سبزیجات منبع بی‌کربنات هستند.

محققان به بررسی نزدیک به ۲۳۰۰ فرد امریکایی ۷۰ تا ۹۷ ساله پرداختند که به طور میانگین به مدت ۱۰ سال مورد پیگیری قرار گرفته بودند. در طول این مدت، آن‌هایی که سالم بودند و میزان بی‌کربنات آنها نرمال یا بالا بود، از نظر خطر مرگ تفاوتی نداشتند. اما افرادی که بی‌کربنات پایین داشتند، ۲۴ درصد بیشتر در خطر مرگ زودرس بودند.

این مطالعه در روز ۱۴ ژانویه به صورت آنلاین در ژورنال بالینی جامعه نفرولوژی امریکا منتشر شد.

مؤلف مطالعه، دکتر کالانی رافائل از دانشگاه یوتا در یک نشست خبری گفت: «ما دریافتیم که افراد مسنی که سلامت عمومی خوبی دارند در صورت کمبود بی‌کربنات، ریسک مرگ بیشتری دارند. اضافه کردن مقیاس pH به معادله نتایج را تغییر نداد. این موضوع از آن جهت مهم است که pH به صورت معمول اندازه‌گیری نمی‌شود.

یافته‌ها بیان می‌کنند که مقدار بی‌کربنات خون یک نشانگر مهم سلامت است و مطالعات آینده باید به بررسی این موضوع بپردازند که آیا افزایش بی‌کربنات می‌تواند عمر را افزایش دهد یا نه.

WebMD