وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي از توزيع داروي “آيمود”براي كنترل سيستم ايمني بدن در مقابل بيماري ايدز در سه ماه آينده بين بيماراني كه در مرحله فاز سه بيماري HIVمثبت هستند، خبرداد.
دكتر “كامران باقري لنكراني” روز شنبه در همايش روز جهاني ايدز در تالار علامه اميني دانشگاه تهران با اشاره به اين كه اين داروي توليد داخل در سازمان مالكيت معنوي جهان ثبت شده است، افزود: هم اكنون اين دارو به عنوان يك روش درمان همراه، براي بيماران مبتلا به “اچاي وي” مثبت به كار مي رود.
وي به برخي از آمارهاي موجود در زمينه تعداد مبتلايان به “اچ آي وي” مثبت در دنيا اشاره كرد و گفت : در سال ۲۰۰۷تعداد مبتلايان به اچآي وي مثبت حدود ۳۳ميليون نفر برآورد شده است كه اين رقم نسبت به سال ۲۰۰۶كه ۴۰ميليون نفر برآورد شده بود، كاهش يافته است.
لنكراني ادامه داد: اين در حالي است كه براساس آمار، تعداد كودكان مبتلا به اچ آي وي مثبت در جهان در سال ۲۰۰۶و ۲۰۰۷كاهش نيافته است و جمعيت زير ۱۵سال بسيار آسيب پذيرتر در برابر اين بيماري مهلك هستند.
وي خاطرنشان كرد : در ايران به دليل اجراي برنامههاي مشاورهاي و خدمات پيشگيري به صورت گسترده و رايگان در ميان خانوادهها ، در حال حاضر درصد افراد مبتلا به اچ آي وي مثبت در ميان كودكان زير ۱۵سال به شدت كاهش يافته است.
وزير بهداشت با هشدار به اين كه در آسيا درصد مبتلايان به اچ آي وي مثبت نسبت به قارههاي ديگر رو به افزايش است، گفت : به رغم اين كه تعداد مبتلايان به اين بيماري در قارههاي مختلف در ۱۵سال اخير، چهار برابر شده است، در آسيا اين افزايش ۴۰برابر بوده است كه در اين ميان كشورهاي چين و هندوستان بيشترين افزايش را داشتهاند.
وي توضيح داد: با گسترش رفتارهاي پر خطر در آسيا احتمال وجود اين مشكل در كشور ما نيز وجود دارد و در واقع درصد زنان مبتلا به اچ آي وي مثبت رو به گسترش است اما با برنامهريزيهاي خوب در سه سال گذشته ميزان ابتلا به اين بيماري در زناني كه از طريق شوهران معتاد مبتلا شده ، كاهش يافته است.
وزير بهداشت علت مرگ بيماران مبتلا به “اچ آي وي مثبت” را علل مختلفي از جمله عفونت همراه با هپاتيت ” “Bو “” Cذكر كرد و گفت: مرگهاي ناشي از اين دو علت در بيماران اچ آي وي مثبت رو به افزايش است و با پوشش حمايتي و اقدامات پيشگيرانه اين بيماران ميتوان طول عمر آنها را افزايش داد.
لنكراني گفت : در حال حاضر نگاه سياستگذاران، نگاه مديريت بحران براي بيماري اچ آي وي مثبت است در حالي كه اين بيماري به صورت مزمن درآمدهاست و سالهاي متمادي در جهان وجود خواهد داشت .
وي افزود: بايد نگاه سياستگذاران به اين بيماري ، يك مديريت متفكر باشد تا با برنامهريزيهاي اساسي به صورت مداوم در حال مبارزه با اين بيماري باشيم.
وزير بهداشت يادآور شد: اگر روند افزايش اين بيماري در جهان كنترل نشود به يك بحران تبديل خواهد شد.
لنكراني در مورد برنامههاي وزارت بهداشت به منظور مقابله و كنترل اين بيماري گفت: اولويتبندي تدوين برنامه ملي براي مبارزه با اچ آي وي مثبت و همكاريهاي بين بخشي با وزارتخانههاي مختلف از جمله آموزش و پرورش و علوم از مهمترين سياستهاي وزارت بهداشت است و سعي داريم با تامين منابع مالي مناسب همه افراد مبتلا را تحت پوشش قرار دهيم .
وزير بهداشت تاكيد كرد: بايد در مورد رفع انگ ازاين بيماري در كشور توجه جدي شده است و از اين رو با همكاري وزارتآموزش و پرورش بايداطلاعات لازم در مورد اين بيماري به اوليا و در برخي از موارد به دانش آموزان ارايه ميشود.
لنكراني، اختصاص ۵۰درصد از بودجههاي مربوط به اچ آي وي مثبت براي تهيه داروي بيماران ، ايجاد ۷۰مركز مشاورهاي و تحت پوشش قرار دادن بيش از ۱۰هزار نفر زنداني در برنامههاي كاهش آسيب را از اقدامات ديگر وزارت بهداشت ذكر كرد.
وي گفت : در حال حاضر ۷۰هزار نفر بيمار مبتلا به اچ آي وي مثبت توسط وزارت بهداشت و سازمانهاي غيردولتي تحت پوشش برنامه كاهش آسيب هستند.
وزيربهداشت همكاريهاي بين بخشي در حمايت از بيماران مبتلا بهاچآي وي مثبت را ضروري دانست و گفت : دربودجه امسال اين مساله مورد توجه قرار گرفته است.