کدو کم کالری است
کدو از 94 درصد آب تشکیل شده و یکی از سبزیجات کم کالری محسوب میشود. یک سهم غذایی (250 میلی لیتر معادل یک لیوان) کدوی خرد شدهی خام کمتر از 20 کالری وارد بدن میکند و در عین حال 28 میلیگرم اسیدفولیک دارد. این میزان حدود 7 در صد نیاز روزانهی یک فرد بزرگسال به این ویتامین را تأمین میکند. ناگفته نماند که همین میزان کدو حاوی 12 میلیگرم ویتامین C و 250 میلیگرم پتاسیم دارد.
کدو حاوی بتاکاروتن
کدو حاوی میزان قابل توجهی بتاکاروتن است. البته نه به اندازه ی بتاکاروتن موجود در کدو تنبل. با این حال کدو سبز نیز منبع خوب این آنتیاکسیدان محسوب میشود. یادتان باشد که گرفتن پوست کدو باعث از بین رفتن این آنتی اکسیدان میشود.
کدو یک سبزی چندمنظوره
طعم کدو به گونهای است که میتوان از آن در انواع غذاها استفاده کرد. کدو با گوجه فرنگی طعم خوبی ایجاد میکند و برای تهیهی لازانیای سبزیجات و غیره فوقالعاده است. حتی میتوانید آن را رنده کرده و با ماست میل کنید.
میشود کدو را خام خورد
کدو یکی از آن سبزیجات تر و تازهای است که خام نیز مصرف میشود. کدوی خام برای تهیه ی سالادها بسیار مناسب است. افرادی که رژیم گرفتهاند میتوانند آن را حلقه حلقه کرده و به عنوان میان وعده میل کنند.
کدو هر چه کوچکتر بهتر
برخی از کدوها بسیار بزرگ میشوند. البته میتوان از آنها نیز استفاده کرد. اما هرچه کدوها کوچکتر باشند بهتر است. چون هرچه بزرگتر بشوند طعم خود را از دست میدهند.
مراقب باشید کدو زود خراب میشود
در حین خرید دقت کنید و کدوهایی را انتخاب کنید که سفت هستند و زمانی که آنها را در دست میگیرید سنگین به نظر میآیند. یادتان باشد کدوها را تازه به تازه مصرف کنید. چون نگهداری چند روزهی آنها در یخچال باعث میشود زود خراب شوند.
پیامبر صلیالله علیه و آله: عَلَیْکُمْ بِالدُّبّاءِ فَاِنَّهُ یُذَکِّی الْعَقْلَ وَ یَزیدُ فِی الدِّماغِ. کدو بخورید، چرا که عقل را تیز و (کارایی) مغز را زیاد میکند. بحارالانوار (ط-بیروت) ج 63، ص 229.
تبیان،