رییس جامعه متخصصان داخلی، ضمن هشدار نسبت به خطر افزایش سرطان در کشور، بالارفتن نرخ سالمندی را عامل موثری در ابتلا به این بیماری عنوان کرد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل ازایسنا،دکتر ایرج خسرونیا با بیان اینکه نرخ سرطان در کشور رو به افزایش است، اظهار کرد: سرطان در ایران روز به روز افزایش پیدا میکند ولی نرخ آن به دلیل جوان بودن جمعیت کشور هنوز نسبت به کشورهای دیگر پایین است.
وی افزود: در حال حاضر 8.6 جمعیت ایران را افراد مسن تشکیل میدهند که نسبت به سایر کشورها پایینتر است، اما درآیندهای نه چندان دور اگر این رقم به 11 تا 12 برسد باید منتظر سرطانهای بیشتری باشیم.
رییس جامعه متخصصان داخلی استفاده از روغنهای غیرعلمی اشباع، موادشور، کنسرو، استعمال دخانیات، الکل، غذاهای پرچرب، آب نیتراتدار و همچنین سبزی و میوهجاتی که از کودشیمیایی در آنها استفاده میشود را از عوامل بروز سرطان عنوان کرد.
وی در ادامه، با تاکید براینکه سیگار مهمترین عامل ایجاد سرطان است و باعث ابتلا به سرطان ریه، مثانه و پانکراس میشود، اظهار کرد: بسیاری از دانش آموزان از سن 15 سالگی استعمال دخانیات به خصوص قلیان را امتحان میکنند، حتی برخی از آنها از سن شش یا هفت سالگی از قلیان استفاده میکنند؛ چون خانواده آنها فکر میکنند که مضر نیست.
رییس جامعه متخصصان داخلی تاکید کرد: باتوجه به اینکه سن استفاده از دخانیات پایین آمده است، احتمال سرطانزایی هم بیشتر میشود. ما باید مثل سایر کشورها استفاده از روغنهای غیرمعمولی را کاهش دهیم، به میزان زیاد کنسرو مصرف نکنیم و از مصرف ماهی دودی نیز خودداری کنیم.
خسرونیا همچنین توصیه کرد مردم از مصرف آب چاه خودداری کنند و بیشتر از آبهای شیشهای استفاده کنند.
14 اردیبهشت ماه و برگزاری بیست و هفتمین کنگره جامعه متخصصان داخلی
وی در ادامه صحبتهایش درباره بیست و هفتمین کنگره جامعه متخصصین داخلی که 14 تا 17 اردیبهشت ماه برگزار میشود، گفت: هدف از این کنگره به منظور بالابردن سطح دانش پزشکان و همچنین ارائه آخرین تحقیقات دنیا و ایران است. ارائه 45 مقاله به صورت سخنرانی، چهار سخنرانی توسط اساتید دانشگاههای سراسر کشور، برگزاری سه کارگاه گوارشی و ریوی در خصوص کولونوسکوپی و آندوسکوپی وهمچنین ارائه آخرین دستاوردهای پزشکی از جمله برنامههای این کنگره خواهد بود.
وی همچنین رویکرد امسال کنگره متخصصان داخلی را بررسی مساله اخلاق پزشکی، رابطه پزشکی قانونی و پزشکان و همچنین سرطان عنوان کرد.
سلامت نیوز: خطر غذاهای شور و نیتراتدار