image_13950213486326

چگونه می توانیم از استرس خود در هنگام تزریق آمپول بکاهیم چه توصیه ها و روش هایی به ما در این زمینه کمک می کنند از چه نوع راهکارهای روانشناسی بهتر است کمک بگیریم

 تجویز آمپول در برخی موارد و در درمان شماری از بیماری‌ها کاربردی است و گریزی از آن نیست. اما در این میان، ترس از آمپول مساله‌ای است که کوچک و بزرگ نمی‌شناسد و در هر سنی ممکن است دامنگیر فرد شود تا حدی که این ترس گاهی به شکل بیمارگونه در عده‌ای مشاهده می‌شود. اما محققان بر این باورند که با پیش ‌گرفتن برخی راهکارهای ساده می‌توان ترس از آمپول را در درون افراد ریشه‌کن کرد. با وجود این که عده‌ای از تزریق آمپول هراس دارند، اما آمپول‌ها معمولا برای تزریق واکسن یا سایر داروهای لازم برای برخی بیماری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از چاردیواری ضمیمه رونامه جام جم، بسیاری از آنها برای مقابله با بیماری‌های مهلک، تزریق خون و درمان‌های دندانپزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. آمارها حکایت از آن دارد که از هر ده نفر، یک نفر از آمپول و تزریق می‌ترسد.

با ترس خود روبه‌رو شوید. آگاهی از چیزی که از آن می‌ترسید به غلبه شما بر این ترس کمک می‌کند. سعی کنید مقداری اطلاعات از تاریخچه آمپول و هدف اختراع آن و حتی خطرات آن به‌دست آورید. عکس‌های مختلفی از آمپول تماشا کنید تا به مرور ترس شما از آن کم شود. در مرحله بعد بهتر است سرنگی را همراه خود داشته باشید. این کار شاید در ابتدا دشوار باشد اما کمک می‌کند بر ترس خود غلبه کنید. هر چه تماس شما با آمپول و سرنگ بیشتر باشد، ترس از آن سریع‌تر برطرف می‌شود.

منشأ ترس خود را بیابید. برخی افراد به این دلیل از آمپول می‌ترسند که به آنها صدمه می‌زند. اغلب کسانی که از آمپول می‌ترسند جزو کسانی بوده‌اند که در زمان کودکی زیاد آزمایش خون داده‌اند یا در معرض تزریق قرار داشته‌اند. کمی به عقب برگردید و پیرامون این اتفاقات با والدین خود صحبت کنید. درک ریشه این ترس بیمارگونه می‌تواند به شما کمک کند تا با آن روبه‌رو شوید.


تزریق آمپول و عوارض مهم برای آن را بخوانید


با ترس خود منطقی رفتار کنید. به جای این که بیش از حد روی ترس خود از آمپول تمرکز کنید، روی فوایدی که برای شما خواهد داشت توجه کنید و به خاطر داشته باشید که با تزریق آمپول بیشتر از اندک دردی که به دنبال دارد، می‌توانید از مزایای آن بهره‌مند شوید. اگر خون اهدا می‌کنید، به این موضوع فکر کنید که با غلبه بر ترس خود به شمار زیادی از افراد کمک خواهید کرد. ترس‌ها و نگرانی از تزریق و درد ناشی از آن را به صورت فهرست درآورید و آنها را به صورت معکوس در نظر بگیرید به این معنا که خود را متقاعد کنید که تزریق آمپول باعث حفظ سلامت شما می‌شود. درباره کودکان نیز باید درباره اهمیت تزریق آمپول با آنها صادق باشید و درد ناشی از آن را پنهان نکنید.

تنش‌های عملی را تمرین کنید. یکی از موثرترین روش‌های مقابله با ترس و کاهش فشار خون که منجر به غش و از حال رفتن فرد می‌شود، تمرین تنش‌های عملی است. اگر سابقه این حالت‌ها را دارید، تمرین تنش عملی می‌تواند فشار خون شما را تنظیم و از غش کردن دوباره شما هنگام مواجه شدن با آمپول جلوگیری کند. انجام این کارها قبل از تزریق می‌تواند موثر باشد: آرام بنشینید. در ماهیچه‌های دست‌ها، پاها و بالاتنه کشش ایجاد کنید و این کار را به مدت 10 تا 15 ثانیه ادامه دهید تا زمانی که در صورتتان احساس قرمزی کنید. بعد از 30 ثانیه، مجددا ماهیچه‌هایتان را بکشید و این کار را تا 5 مرتبه انجام دهید.

به تنهایی برای تزریق نروید. همراه با یک دوست یا یکی از اعضای خانواده که به او اعتماد دارید، برای تزریق بروید. این کار اعتماد به نفس را در شما بالا می‌برد. بهتر است از فردی که همراهیتان کرده بخواهید هنگام تزریق دست شما را بگیرد.

ترس خود را ابراز کنید. به پزشک یا پرستار بگویید که از تزریق آمپول می‌ترسید. دانستن این مطلب به آنها کمک می‌کند که با شما به درستی رفتار کنند و حتی با صحبت کردن هنگام تزریق، تمرکز شما را از این عمل بر هم بزنند یا راهکارهایی را برای کاهش ترس شما و آرام‌تر شدن به شما ارائه دهند.

حواس خود را پرت کنید. بسیاری از افراد هنگام تزریق آمپول تمام تمرکز خود را روی این مساله جمع می‌کنند اما این مساله می‌تواند ترس شما را تشدید کند بنابراین تا جایی که می‌توانید به چیزی غیر از تزریق فکر کنید و با فرد دیگری از جمله فرد همراه، پزشک یا پرستار مشغول صحبت شوید. در واقع، داخل اتاق تزریقات به چیزی غیر از تزریق فکر کنید یا به عنوان مثال، با گوشی خود بازی کنید یا به موسیقی گوش کنید و کتاب یا مجله بخوانید.

بدن خود را در وضعیت مناسب قرار دهید. دراز کشیدن و پاها را بالا گرفتن هنگام تزریق، درد و علائم ناشی از تزریق را کاهش می‌دهد. دراز کشیدن در حالتی که سر را به پایین نگه داشته‌اید و بالا آوردن پاها، احتمال از حال رفتن و غش را کاهش می‌دهد. بعد از اتمام تزریق هم سعی کنید چند لحظه‌ای دراز بکشید و سریع از جای خود بلند نشوید. سعی کنید به توصیه‌های پزشک و پرستار توجه کنید. وقتی دراز کشیده‌اید، یک دست خود را روی معده قرار دهید و روی تنفس خود تمرکز کنید.

آرامش خود را حفظ کنید. سفت کردن ماهیچه‌ها هنگام تزریق آمپول درد را بیشتر می‌کند و ممکن است به بدن آسیب وارد کند. دست‌ها، شانه‌ها و آرواره را شل کنید و روی تنفس خود تمرکز کنید و نفس عمیق بکشید. از راه بینی نفس بکشید و از دهان هوا را خارج کنید. هنگام تزریق، نفس عمیق بکشید و پیش از بیرون دادن هوا، آهسته از 10 به طور معکوس بشمارید.

منبع: wikihow