baby-using-mobile_Snapseed.carousel
 متاسفانه سن استفاده از تلفن همراه در اطفال بسیار پایین آمده است و تمایل شدید کودکان به این قبیل وسایل موجب آسیب های شدید روحی و روانی برای آن ها شده است

این روزها تب استفاده از تکنولوژی و فضای مجازی بعد از بزرگترها دامن گیر کودکان شده است تا جایی که موبایل و تبلت به جای عروسک و اسباب بازی در دست کودکانی است که حتی خواندن ونوشتن هم نمی دانند.
گاهی حس رقابت و چشم هم چشمی خانواده ها به تمایل کودکان به تکنولوژی و موبایل ، دامن می زند و آن را نوعی با کلاسی و با فرهنگ بودن تلقی می کنند .
اما این به اصطلاح با کلاسی و با فرهنگ بودن چه عواقبی را برای نهال های نوپای زندگیمان به دنبال دارد و آیا می تواند موجب افزایش ضریب هوشی و توانایی آنها شود؟، این مسئله ای است که در هیاهوی زندگی های مجازی به دست فراموشی سپرده شده است.
بعضی اوقات کودکان چنان در دنیای جدید و جذاب تکنولوژی غرق می شوند که هیچ غریق نجاتی نمی تواند آنها را از خطراتی که در کمینشان است آگاه کند.
علی باجلان روانشناس خانواده با بیان اینکه سن استفاده از موبایل خیلی پایین آمده، می گوید: در زمان گذشته کودکان نقش اقتصادی برای خانواده داشتند اما به تدریج این نقش از بین رفت و تعداد زیاد فرزندان کنار یکدیگر بدون ایفای نقش موثر برای خانواده زندگی کردند و اکنون خانواده ها به سمت تک فرزندی پیش رفته اند.
اگر گندم بکاری، جو درو نمی کنی!
این صاحب نظر در خصوص تغییر روند زندگی و تاثیر آن بر فرزندان عنوان کرد: در جامعه کنونی به دلیل اشتغال اغلب والدین ، آنها نمی توانند زمان زیادی را برای فرزندان خود اختصاص دهند و معمولا کم حوصله و خسته هستند.
 وی افزود: درسایر کشورها فرزندان به عنوان سرمایه ملی محسوب می شوند بنابراین روی آنها سرمایه گذاری می کنند؛ همانطور که اگر در شرکتی سرمایه گذاری کنیم ، مدام میزان سودآوری آن را می سنجیم.
غول های تکنولوژی دنیای کودکان را تسخیر می کنند
باجلان ضمن تاکید براینکه در ایران  هیچ گونه توجهی به فرزند یا این ثروت ملی نمی شود، افزود: متاسفانه والدین نسبت به شناسایی توانایی فرزندان و شکوفایی آنان  وهمچنین بررسی نیازهای اساسی فرزندان بسیار بی توجه هستند.
وی ادامه داد: نداشتن آگاهی از نیاز کودک موجب می شود تا والدین به جای ایجاد فضا و سرگرمی مناسب برای کودک و پر کردن خلاء حضور خود در کنار او تبلت و موبایل را در اختیارش بگذارند و در نتیجه کودک خلاء نبود والدین را با بازی های کامپیوتری و فضای مجازی پر می کند.
تو مو میبینی و من پیچش مو!
این روانشناس خانوده ضمن تاکید براینکه والدین با این اقدام بزرگترین ظلم را در حق کودک خود می کنند، بیان کرد: والدین باید برای اینکه کودکان آنها در آینده فردی قوی، مقتدر و کارآمد شوند زمان بیشتری برای آنها بگذارند تا علاوه بر آموزش نحوه استفاده صحیح از تکنولوژی به کودک، روش های صحیح زندگی و سرگرمی سالم را به او نشان دهند.
وی افزود: والدین نباید در تربیت کودک خود تک بعدی عمل کنند بلکه  باید جوانب مختلف رفتاری و تربیتی را در نظر بگیرند.
بازی سالم حق مسلم کودکان است
باجلان با بیان اینکه کودک حقوق و وظایفی را بر گردن والدین دارد، اظهار داشت: در مورد حقوق اولیه کودک از جمله نیازهای فیزیولوژیک ، امنیت جسمی و روانی و در کنار آن بازی های مناسب هیچ کوتاهی پذیرفته نمی شود.
وی گفت: وقتی والدین با نادیده گرفتن حقوق اولیه کودک ، موبایل و تبلت را در اختیار او می گذارند یعنی نیازهای طبیعی او از جمله نیاز به فعالیت، جنب وجوش و دویدن را از او می گیرند.
کودکان این والدین بیشتر در خطرند!
این صاحب نظر با بیان اینکه موبایل و تبلت به اسباب بازی کودکان 2 ساله تبدیل شده ، تصریح کرد: وقتی این تکنولوژی ها را در اختیار کودک قرار می دهند ، امکان  قرار گرفتن اطلاعات، عکس و فیلم های غیر متناسب با سن او و در نتیجه عواقب غیر قابل جبران وجود دارد.
وی ادامه داد: وقتی والدین ارتباط خوب و موثری با هم نداشته باشند ، نمی توانند با کودک نیز ارتباط برقرار کنند.
بازی های کوچه خیابانی هم به خاطره ها پیوست!
باجلان تاکید کرد: تا زمانی که زوجین به دلیل بالا رفتن سن وسرد شدن زندگی بچه دار می شوند  طرز برخورد آنها با کودک اشتباه است و درک و تعریف درستی از پدر و مادر بودن ندارند.
وی افزود: از طرفی والدین نمی توانند برای فرزندان خود زمان بگذارند و کودکان امروزی از بازی های کوچه خیابانی ، روابط اجتماعی و خانوادگی محروم هستند.
وی ادامه داد: این نوع تربیت، کودکانی پرتوقع، لجباز، راحت طلب و ناتوان در تحمل ناکامی ها را به دنبال دارد.
کودک طوطی وار از والدین تقلید می کند
این روانشناس خانواده عنوان کرد: نباید در بازی های کودکان افراط  و تفریط  وجود داشته باشد و والدین باید برای بازی کودک خود زمان تعیین کنند.
وی گفت: به تدریج باید از زمان بازی های کامپیوتری بکاهیم و سرگرمی های مناسب را جایگزین آن کنیم.
والدین الگوی فرزندان خود هستند بنابراین برای کاهش وابستگی فرزندان به دنیای تکنولوژی ها نخست باید از خود شروع کنند.
 گزارش میترا پوررمضان