mango2

انبه پادشاه میوه ها است.،  “میوه انبه یکی از محبوب ترین، میوه ها مواد مغذی غنی با عطر و طعم منحصر به فردی است، انبه یکی  از غنی ترین منابع ویتامین A و ویتامین C و مواد معدنی از جمله پتاسیم، کلسیم، فسفر، مس، منگنز و روی. است این میوه فیبر بیش از حدی دارد در زیر فواید این میوه را بیان می کنیمانبه میوه‌ای بسیار خوشمزه است که خیلی وقت‌ها ممکن است دوستداران آن فراموش کنند که فواید بسیار زیادی هم دارد. در زیر فواید این میوه را بیان کرده و به برخی نکات جالب درمورد آن و احتیاطات لازم نیز اشاره می‌کنیم.

فواید انبه برای سلامتی:

1. پیشگیری از سرطان: تحقیقات نشان می‌دهد که ترکیبا آنتی‌اکسیدانه انبه دربرابر سرطان‌های روده، سینه، لوکمی و پروستات پیشگیری می‌کند. این ترکیبات شامل کرستین، ایزوکرستین، استراگالین، فیستین، اسید گالیک و متیل‌گالات و همچنین آنزیم‌های مختلف می‌باشد.

2. کاهش کلسترول: محتوی بالای فیبر، پکتین و ویتامین C در انبه به کاهش کلسترول مخصوصاً لیپوپروتئین کمک می‌کند.

3. پاکسازی پوست: هم داخلی و هم خارجی برای پوست قابل استفاده است. انبه منافذ بسته شده پوست را باز کرده و جوش‌ها را از بین می‌برد.

4. سلامت چشم: یک فنجان انبه خرد شده 25 درصد از میزان موردنیاز روزانه از ویتامین A را فراهم می‌کند که به بهبود بینایی کم کرده و از شب‌کوری و خشکی چشم جلوگیری می‌کند.

5. قلیایی کردن کل بدن: اسید تارتاریک، اسید مالیک و کمی اسید سیتریک موجود در این میوه به حفظ ذخیره قلیایی بدن کمک می‌کند.

6. کمک به دیابتی‌ها: انبه به تنظیم سطح انسولین در خون کمک می‌کند. در یک داروی خانگی سنتی برگ‌های آن را در آب جوشانده، شب تا صبح در آب خوابانده و بعد جوشانده را صبح مصرف می‌کردند. انبه همچنین شاخص گلیسمی پایینی دارد (60-41) به همین علت مصرف متوسط از آن سطح قندخون را بالا نخواهد برد.

7. افزایش قوای جنسی: انبه منبع بسیار خوبی از ویتامین E می‌باشد. بااینحال ارتباط خوب بین میل جنسی و ویتامین E ابتدا با یک کلیت‌بخشی اشتباه روی تحقیقات بر روی موش‌های آزمایشگاهی ایجاد شد و تحقیقات بیشتر نشان داده است که مقدار متعادل از آن در این زمینه مفید است.

8. تقویت گوارش: پاپایا تنها میوه‌ای نیست که حاوی آنزیم‌هایی است که پروتئین را تجزیه می‌کنند.میوه‌های زیادی مثل انبه نیز هستند که این خاصیت مفید را دارند. فیبر موجود در انبه همچنین به هضم و دفع غذا کمک می‌کند.

9. کمک به دفع گرما: گرفتن آب این میوه و مخلوط کردن آن با آب و شیرین‌کننده به خنک کردن بدن و جلوگیری از آسیب رسیدن به آن کمک می‌کند. دلیل اینکه مردم در آب‌وهوای استوایی خسته می‌شوند و ادرار آنها زیاد می‌شود این است که “انرژی خورشیدی” قوی بدن شما را و به ویژه عضلاتتان را می‌سوزاند. آنگاه کلیه‌ها پر از سموم این فرایند می‌شوند.

10. تقویت سیستم ایمنی بدن: میزان بالای ویتامین C و A در انبه به اضافه انواع مختلف کاراتینوئیدها سیستم ایمنی بدن شما را سالم و قوی نگه خواهد داشت.


بیشتر بخوانید: آنچه که باید در خصوص مصرف انبه در دوران بارداری بدانید


واقعیات و جزئیات

• نسبت به همه میوه‌ها در سراسر جهان، میزان مصرف انبه تازه از سایر میوه‌ها بیشتر است.
• این میوه متعلق به 4000 سال پیش بوده است.
• این میوه با گیاهان دیگری مثل پسته و بادام‌هندی هم‌خانواده است.
• این میوه که بیشتر در هند رشد کرده و مصرف می‌شود، به “سافدا” (safeda) معروف است.
• انبه 1000 نوع مختلف دارد.

ارزش غذایی

یک فنجان (حدود 225 گرم) انبه حاوی موارد زیر است.

• 105 کالری
• 76 درصد ویتامین C (آنتی‌اکسیدان و تقویت‌کننده سیستم ایمنی)
• 25 درصد ویتامین A (آنتی‌اکسیدان و تقویت‌کننده بینایی)
• 11 درصد ویتامین B6 به اضافه سایر ویتامین‌های B (کمک به تولید هورمون در مغز و پیشگیری از بیماری‌های قلبی)
• 9 دصد فیبر سالم پروبیوتیک
• 9 درصد مس (مس یک کوفاکتور برای آنزیم‌های مهم به اضافه تولید گلوبول‌های قرمز خون می‌باشد)
• 7 درصد پتاسیم (برای متوازن کردن مصرف بالای سدیم)
• 4 درصد منیزیم

چگونگی آماده‌سازی انبه خام

• انبه را به پهلو نگه دارید و هربار پهلوی مخالف را از هسته به آنطرف برش زنید. در آخر دو نیمه بزرگ انبه و یک هسته خواهید داشت.
• هر نیمه را روی تخته برش قرار دهید و رو به پایین پوست کنده و روی آن برش‌های افقی و عمودی ایجاد کنید. دقت کنید که پوستی که جدا می‌کنید نازک بوده و از عمق میوه جدا نشود.
• سپس نیمه کامل را  برگردانید تا مکعب‌ها مشخص شوند.

انبه برای پوست

خارجی:

میکس کردن انبه و مالیدن آن روی  صورت بسیار ساده و سریع است. انبه حاوی بتا-کاروتین است که توسط بدن به ویتامین A تبدیل می‌شود. این ویتامین و محتوی ویتامین C آن برای ترمیم پوست عالی است.

داخلی:

خوردن انبه به از بین بردن همه شکلات پوستی مثل جوش کمک می‌کند. هسته بزرگ انبه‌های سبز به صورت پخته و خام قابل خوردن می‌باشد.

آیا میمون‌ها چیزی می‌دانند که ما نمی‌دانیم؟

میمون‌ها هسته انبه‌های سبز را می‌خورند. متخصصین عنوان می‌کنند که این هسته است که انرژی و قدرت لازم برای پریدن را به میمون‌ها می‌دهد.

احتیاطات

• اگر به پلاستیک خام حساسیت داشته باشید، این احتمال وجود دارد که به انبه و به‌ویژه انبه خام هم حساسیت بدهید. این واکنش به خاطر وجود اسیدآناکاردیک است.
• پوست و عصاره انبه حاوی اوروشیول است، ماده‌شیمیایی موجود در پیچک سمی امریکایی و سماق سمی که می‌تواند در برخی افراد ایجاد حساسیت کند.
• برخی دلالان و فروشندگان برای رسیده کردن انبه از کاربید کلسیم استفاده می‌کنند که ممکن است مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد کند، به همین دلیل بهتر است از انبه ارگانیک استفاده کنید. اگر انبه خریداری شده شما ارگانیک نیست، قبل از مصرف خیلی خوب آن را بشویید یا یک شب در آب خیس کنید.

دستورغذاهایی با انبه

کرامبل انبه

انبه میوه‌ای بسیار لوکس است و تهیه کرامبل از آن به لوکس بودن آن اضافه می‌کند.
فاقد گلوتن است و ترکیبات بسیار مفید و سالمی دارد.

موادلازم:

4-3 عدد انبه درشت و شیرین، پوست‌کنده شده و برش‌خورده
½ قاشق چای‌خوری دارچین
1 قاشق غذاخوری زنجبیل تازه رنده شده

دستورالعمل:

1. انبه‌ها را برش بزنید.
2. آنها را در یک ظرف پخت قرار دهید.
3. دارچین و زنجبیل را روی آن بپاشید.

موادلازم برای روی کرامبل:
¾ فنجان آرد برنج قهوه‌ای
2 فنجان تکه‌های جو دوسر
¼ قاشق چای‌خوری نمک
3/1 فنجان روغن یا روغن نارگیل
¼ فنجان پودر نیشکر کامل
½ قاشق چای‌خوری استویا در 3 قاشق غذاخوری آب
½ فنجان بادام، ریزشده

دستورالعمل:

1. روغن، شیره برنج و استویا/آب را در یک کاسه با هم مخلوط کنید.
2. آرد برنج قهوه‌ای و نمک را به مخلوط اضافه کنید.
3. خوب هم بزنید.
4. جو دو سر را اضافه کرده و هم بزنید.
5. مخلوط را با انگشتان خود خوب هم بزنید.
6. مخلوط را روی انبه بپاشید.
7. بادام‌های ریزشده را نیز روی محصول نهایی بپاشید.
8. سفت به پایین فشار دهید.
9. با دمای 350 درجه فارنهایت به مدت 40 دقیقه در اجاق بپزید.

نوشیدنی انبه-خیار-نعناع

یک نوشیدنی خنک و عالی با استفاده از انبه سبز

موادلازم:

یک عدد خیار متوسط: شسته‌شده، پوست‌کنده شده و نگینی خرد‌شده
یک عدد انبه نارس، پوست‌کنده شده و خرد شده
7-5 برگ‌ نعنا، شسته‌شده
5-4 برگ‌ کاری، شسته‌شده
نمک به میزان لازم
¼ قاشق چای‌خوری عسل
½ فنجان آب سرد

دستورالعمل:

1. کلیه مواد ذکرشده را شسته، پوست کنده و خرد کنید. آنها را در میکسر بریزید.
2.  با سرعت متوسط به مدت 2 دقیقه آنها را میکس کنید و بعد 2 دقیقه دیگر با سرعت بالا. محصول به دست آمده را در یک لیوان بلند بریزید. آن را به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید.
3. خنک سرو کنید.

میزان مواد بالا یک وعده 200 میلی لیتری استاندارد به ما می‌دهد.

منبع- مردمان