hypo-treatment-opt
خانم هایی که در سنین بالای 40 سالگی به سر میبرند منتظر یائسگی هستند و با علائمی شبیه آن مواجه می شوند می خواهیم تفاوت ها و شباهت های بین اختلال در کارکرد تیروئید و یائسگی اشاره کنیم

وقتی که خانم‌ها در دهه‌های چهل سالگی و پنجاه سالگی با علائمی مثل خستگی، اضافه‌وزن و تغییرات در چرخه قاعدگی مواجه می‌شوند،‌ معمولا این‌طور تصور می‌کنند که وارد دوران پیش از یائسگی شده‌اند.

وقتی که خانم‌ها در دهه‌های چهل سالگی و پنجاه سالگی با علائمی مثل خستگی، اضافه‌وزن و تغییرات در چرخه قاعدگی مواجه می‌شوند،‌ معمولا این‌طور تصور می‌کنند که وارد دوران پیش از یائسگی شده‌اند. یعنی همان دوره انتقالی خاص که درنهایت با تغییرات هورمونی کلی به یائسگی منجر می‌شود.

شاید این تصور درست باشد، اما گاهی اوقات واقعا این‌طور نیست، چون این علائم می‌توانند از یک بیماری دیگر نشأت بگیرند: کم‌کاری تیروید. در واقع، بعضی خانم‌ها کم‌کاری تیروئید را با دوران پیش از یائسگی اشتباه می‌گیرند.

کم‌کاری تیروئید زمانی اتفاق می‌افتد که غده تیروئید دیگر هورمون تیروئید را به‌اندازه کافی و برای رفع نیازهای بدن تولید نمی‌کند. همین وضعیت است که درنهایت بسیاری از عملکردهای روزانه افراد را کُند و ضعیف می‌کند و می‌تواند منجر به بروز عوارض خاصی شود که برخی از آن‌ها با علائم دوران پیش از یائسگی یا خود یائسگی هم‌پوشانی دارند. محققان می‌گویند که کم‌کاری تیروئید، یکی از شایع‌ترین مشکلات در دهه ۵۰ سالگی خانم‌ها محسوب می‌شود، یعنی همان سن‌وسالی که بسیاری از خانم‌ها وارد دوران یائسگی می‌شوند.

بنابراین اگر با علائمی مواجه هستید که فکر می‌کنید به یائسگی مرتبط می‌شوند، ‌حتما به پزشک مراجعه کنید. اگر علائم شما با روش‌های درمانی مناسب برطرف نشود، پزشک می‌تواند برای شما آزمایش خون در نظر بگیرد تا وضعیت تیروئید شما را بررسی کند.
سلامتیسم