89787

انواع حالات روحی شما می توانند موجب بیمارشدن یا سالم بودن شما شوند توصیه می کنیم با تاثیرت منفی انواع حالات خلقی بر سلامتی بدنتان آشنا شوید

وقتی کسی بیمار می‌شود، نخستین فکری که به ذهنش خطور می‌کند، رفتن نزد دکتر است. در حالی که کمتر کسی به این فکر می‌افتد که ممکن است عامل بیماری‌اش ناراحتی‌های عصبی باشد. تحقیقات جدید پزشکی نشان می‌دهد، بسیاری از بیماری‌هایی که افراد مسن را رنجور می‌کند، منشأ عصبی دارند.

یش از دو هزار سال پیش «هووانک دی نی جنیگ» در کتاب خود که نخستین کتاب مهم پزشکی چین محسوب می‌شود، نوشته است:, پنج عامل حیات انسان یعنی شادی, عصبانیت, ناراحتی, افسردگی و ترس با پنج عضو بدن در ارتباط هستند.

نبود شادی قلب را، عصبانیت کبد را، فکر و خیال و ناراحتی طحال را، افسردگی ریه‌ها را و ترس کلیه‌ها را دچار اختلال می‌کند. معنای این عبارت این است که عوامل عصبی جزو ذات بشر هستند، اما افراط در هر یک از آن‌ها یک نوع بیماری را به دنبال خواهد داشت. شدت و ضعف این بیماری‌ها متفاوت است.
چنانکه ممکن است یک تار مو را مبتلا کند و یا تمام بدن را در برگیرد. محققان علوم پزشکی برای تأثیر عوامل عصبی در سلامتی بدن نقش مهمی قایل هستند.
آن‌ها با مطرح کردن فرضیاتی در زمینه ارتباط بین احساس و بدن انسان معتقدند، وضعیت مطلوب روحی به سلامتی و طول عمر کمک می‌کند. تأکید بیشتر آن‌ها روی شرایط آرامش بخش و سعه صدر است.
ضرب‌المثلی است که می‌گوید: شادی 10 سال شما را جوان می‌کند، ولی ناراحتی موی سرتان را سفید می‌کند. تحقیقات جدید پزشکی نشان داده است، از میان همه عواملی که در سلامتی انسان نقش دارند، هیجان‌های شدید روحی بیشترین آسیب را به سلامتی وارد می‌کنند. افرادی که برای مدتی طولانی تحت تأثیر افسردگی، ترس، ناراحتی، حسادت، شوک روحی و هیجان قرار گرفته‌اند و همچنین آن هایی که مدتی دچار سختی شده‌اند، احتمال بیشتری برای ابتلا به بیماری‌های فشار خون، ناراحتی قلبی، آشفتگی‌های ذهنی، تنگی نفس، ورم معده، کوری تدریجی و به عقیده برخی حتی سرطان دارند.
طبق تجربیات اخیر پزشکی، حالت ناخوشایند ذهنی مربوط به هر گونه احساسی که باشد، احتمالاً به خاطر ضعیف شدن سیستم بدن ممکن است انسان را به سرطان مبتلا کند.
داشتن روحیه‌ای شاد و سالم مهم‌ترین عامل برای حفظ سلامتی کامل است. وقتی انسان خوشحال است، سیستم عصبی بدن او، فعالیت‌های بدنی‌اش را تقویت می‌کند و در نتیجه گوارش خوب و سوخت و ساز کاملی خواهد داشت. این گونه آدم‌ها اشتها و خواب خوبی دارند، بنابراین از روحیه‌ای بالا و ذهنی قوی برخوردارند.
تحقیقات همچنین نشان می‌دهد، انسان‌های خوش‌بین بیشتر از بقیه عمر می‌کنند.
ممکن است این پرسش مطرح شود که چگونه یک نفر می تواند حالات روحی خوبی در خود ایجاد کند؟
در اینجا پیشنهادهایی برای دستیابی به چنین روحیه‌ای ارایه می‌شود.
1.اخلاق و نظام اخلاقی قوی و خوبی در خود به وجود آورید و با آن زندگی کنید. آدم هایی که خودخواه نیستند و روح آزاده‌ای دارند، آدم‌های خوش‌بین، روشنفکر و دارای روحیه بالایی هستند.
2.سعی کنید دید وسیعی در زندگی داشته باشید. درباره مسایل کوچک و جزیی ناراحت نشوید و زیاد از حد منتقد نباشید.
3.به کار و فعالیت عشق بورزید. خودتان را وقف کار و تلاش کنید. انسان از احساس اینکه به جامعه‌اش خدمت می‌کند، لذت می‌برد.
4.ورزش، ذهن انسان و همچنین بدن او را تقویت می‌کند. هنگامی‌که احساس ناراحتی و یا عصبانیت می‌کنید، بهترین شیوه‌ای که شما را نجات می‌دهد، ورزش است.
5. احساس دوستی و داشتن آغوش باز برای دوستی با دیگران را در خود تقویت کنید.
6.زمینه علایق خود را توسعه دهید.
برای کسب سلامتی و برخورداری از عمری طولانی باید یاد بگیرید که احساساتتان را کنترل کنید. مشغولیت فکری را از خود دور کنید و زندگی آسوده‌ای را برای خودتان ایجاد کنید.

قدس آنلاین، ب