قبل از حاملگی بهتر است به اضافه وزن خود بیشتر توجه کنیم چون افزایش وزن مانعی برای باردارشدن تلقی می شود و می تواند شما را در فرزند آوری دچار مشکل کند
عضو هیات علمی پژوهشگاه فناوری نوین علوم زیستی ابن سینا، چاقی و اضافه وزن را از جمله عوامل تهدیدکننده باروری عنوان کرد و گفت: نباید تنها به تناسب وزن توجه شود بلکه باید دانست که تمام رفتارهای غذایی در حفظ سلامت باروری تاثیرگذار هستند.
دکتر لادن گیاهی با اشاره به اینکه الگوی تغذیه حتی پیش از تشکیل نطفه می تواند بر توان باروری اثر بگذارد، افزود: مراقبت های تغذیه ای در زوجین باید پیش از بارداری آغاز شود زیرا بر کیفیت نطفه اثرگذار است.
وی اظهار کرد: نظام بهداشت و سلامت و رسانه ها به بررسی عوامل تغذیه ای ایجادکننده یا تشدید کننده بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری های قلبی عروقی و متابولیسمی پرداخته اند اما به نقش تغذیه در سلامت باروری چندان توجه نشده بنابراین لازم است به این موضوع مهم نیز اهتمام ویژه ای شود.
به گزارش پژوهشگاه ابن سینا،متخصص تغذیه و رژیم درمانی به راهکارهای تغذیه ای تقویت توان باروری زن و مرد اشاره کرد و گفت: مصرف یک یا دو ماده یا ویتامین خاص به تنهایی موثر نیست، بلکه باید با اصلاح کلی الگوی تغذیه و سبد غذایی، توان باروری را در زوجین افزایش داد.
وی با تاکید بر تناسب کمیت و کیفیت سبد غذایی، افزود: برای تقویت توان باروری باید اسیدهای چرب مناسب را که در روغن هایی همچون روغن زیتون و دانه های روغنی گیاهی یافت می شوند، به سبد غذایی اضافه کرد و به هیچ عنوان از روغن های گیاهی جامد استفاده نکرد.
گیاهی با بیان اینکه مصرف مغزدانه ها نیز همچون مصرف حبوبات از مصرف گوشت های قرمز مفیدتر است، گفت: نکته مهم دیگر مصرف حداقلی قند و شکر است زیرا رژیم های غذایی با میزان بالای قند و شکر باعث نوسان بسیار زیاد قندخون می شود و برای باروری مضر است.
وی با تاکید بر لزوم ارتقای آگاهی عمومی در مورد سلامت باروری و عوامل تهدیدکننده آن گفت: اثر عوامل تغذیه ای بر توان باروری کوتاه مدت نیست، یعنی الگوی تغذیه ای یا خوردن یک یا دو ماده غذایی خاص در کوتاه مدت نمی تواند بر باروری تاثیر بگذارد بلکه الگوی تغذیه تنها در درازمدت اثر خود را بر باروری نشان می دهد.
از ایرنا