سرویس های بهداشتی باید با توجه به تعداد افراد استفاده کننده و کاملا بهداشتی ساخته شوند و اگر چنانچه نکات بهداشتی در مورد سرویس های بهداشتی رعایت نشود عوامل بیماری زا موجبات بیماری ورزشکاران را فراهم می آورد. این سرویس های بهداشتی باید از تهویه مناسب نیز برخوردار باشند. همچنین پیوسته نظافت شوند تا از بروز بیماری ها جلوگیری شود. توالت مجهز به مخزن شستشو دهنده زانویی آبگیر باشد تا از ورود و خروج حشرات به داخل چاه و یا مجرای فاضلاب و خروج بو و گاز از چاه جلوگیری به عمل آید. کف و دیوارهای اطاقک توالت بایستی قابل شستشو باشد و دارای روشنایی و تهویه باشد.
در طراحی سرویس های بهداشتی، فضای دوش ها بر عکس گذشته توصیه می شود که از فضای توالت ها جدا شود وارتباط دوش ها با فضای رختکن از طریق رابطی به عنوان اتاق خشک که مجهز به امکانات و وسایل خشک کننده است برقرار شود
. تعداد دوش ها و توالت ها نیز باید بر اساس برآورد جمعیت ورزشکار و مطابق معیار زیر تعیین شود:
توالت (حداقل دو واحد) به ازای هر واحد 20 تا 25 نفر
دوش (حداقل دو واحد) به ازای هر واحد 10 نفر
دستشویی (حداقل دو واحد) به ازای هر واحد 15 نفر
تهویه این واحد بهداشتی از اهمیت خاصی برخوردار است به گونه ای که برای برطرف کردن بو و بخار آب و جلوگیری از تقطیر آب حداقل 10 بار تعویض هوا در ساعت ضروری است. در طراحی و اجرای این فضا موارد زیر نیز توصیه می شود:
1- دمای مناسب برای این واحد حدود 25 درجه سانتی گراد می باشد.
2- نازک کاری واحدهای بهداشتی با حدکثر مقاومت و کاملا قابل شستشو باشد.
3- کف سازی این واحدها باید زبر و غیر لغرنده باشد.
4- تهویه رختکن ها باید خوب باشد تا از میزان بوهای ناراحت کننده و هوای آلوده کاسته شود و همچنین موجب شود لباس ها و تجهیزات ورزشکاران خشک شوند. رختکن ها باید به دستگاه های گرم کنده و تهویه مطبوع خودکار مجهز باشند. به طور مرتب به شستشوی اتاقک ها، دوش و کف رختکن ها با محلول های ضد عفونی توجه داشته باشید.
این مطلب توسط مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد