dv0302180_358404k

محققان  می گویند ورزش به تقویت قوای شناختی بسیار کمک میکند. تحقیقات اخیر نشان می دهد که ورزش  به عنوان نوروژنز شناخته شده است، یعنی توانایی مغز  برای انطباق و رشد سلول های جدید مغزی، صرف نظر از سن و سال ورزش و فعالیت بدنی در سلامت مغز  نقش مهمی ایفا می کند.

تمرینات ورزشی منظم، فواید بیشماری دارد. تقریباً همه می‌دانند که ورزش، بدن را قوی و عضلانی می‌سازد اما نکته دیگر اینست که ورزش روزانه،  با افسردگی و مشکلات ذهنی نظیر اختلال کم‌توجهی- بیش فعالی (ADHD) نیز مقابله می‌کند. در بعضی بیماران مبتلا به افسردگی، بعد از یک دوره تمرینات ورزشی منظم، ترکیبات شیمیایی مغز تغییر می‌کند و دیگر استفاده از دارو لازم نیست.

نکات مهم

1. در یک تحقیق، عده‌ای بیمار مبتلا به افسردگی در یک دوره‌ی چهار ماهه، هفته ای سه روز به مدت 30 دقیقه ورزش کردند. 60 درصد این بیماران بدون استفاده از داروهای ضدافسردگی، بهبود یافتند. در گروهی دیگر که برای درمان افسردگی فقط داروی ضدافسردگی مصرف می‎کردند به همین میزان یعنی 60 درصد بهبود دیده شد.

2. هنگام ورزش، بدن بطور طبیعی مواد ضد درد تولید می‌کند. این مواد اِندورفین‌هایی هستند که احساس شادی را افزایش می‌دهند. همچنین ورزش روزانه، خواب بهتر و انرژی بیشتر را به همراه دارد، که هر دو مورد در مقابله با افسردگی و عدم تعادل شیمیایی مغز نقش دارند.

3. ورزش می‌تواند به هر شکلی باشد. مهم اینست که از آن لذت ببرید و بطور روزانه آن را انجام دهید. ورزش‌هایی که شما را خسته و بی‌حوصله می‌کند انجام ندهید. البته توجه داشته باشید هر ورزشی که انجام دهید در ابتدا کمی سخت است اما به تدریج و با گذشت زمان و تمرین، آسانتر می‌شود.

4. اگر به کلاس ورزش نمی‌روید یا عضو گروه ورزشی نیستید، با پیاده‌روی شروع کنید و اطلاعات ورزشی را از اینترنت بگیرید. در منزل نیز می‌توانید تمرینات ورزشی را انجام دهید.

5. تمرینات ورزشی سبک مانند یوگا، مدیتیشین و پیلاتس انجام دهید تا علاوه بر تمرین بدنی، ذهن‌تان نیز آرامش یابد. در واقع این ورزش‌ها برای روح و روان طراحی شده‌اند.

6. در طول هفته چندین بار ، حتی به بهانه‌ی خرید منزل، 30 دقیقه پیاده‌روی کنید و با حفظ بدن و مغز خود به اعتماد به نفس و عزت نفس دست یابید.