دکتر بابک ساعدی درباره عوارض تنفس از طریق دهان، گفت: بینی موجب گرم کردن هوا، تصفیه هوا و وارد کردن آن به داخل ریه است. بنابراین هر فردی که از طریق دهان تنفس میکند، هوای تصیفه نشده وارد ریههای خود میکند که این امر میتواند عوارضی را برای فرد به همراه داشته باشد.
این متخصص گوش، حلق و بینی، افزود: تنفس از دهان در کودکان عمدتا به دلیل بزرگی لوزه سوم، حساسیت، انحراف تیغه بینی و ناهنجاریهای مادرزای است که موجب استفاده بیش از حد فرد از عضلات اطراف دهان میشود.
وی تصریح کرد: افزایش حرکات عضلات اطراف دهان روی استخوانسازی اطراف صورت تاثیر سوء میگذارد و در نهایت منجر به بدشکلی در ظاهر صورت، کام و دندان میشود به گونهای که کام به سمت بالا، صورت کشیدهتر، گونه به سمت عقب و چانه به سمت جلو کشیده میشود و در اطراف چشم هاله سیاهی دیده میشود.
این فلوشیپ جراحی پلاستیک صورت، اظهار کرد: اگر این اختلال در کودکان به موقع تشخیص داده شود و مورد درمان قرار بگیرد میتوان از بروز این دسته از ناهنجاریها و بدشکلیهای ظاهری صورت پیشگیری کرد.
ساعدی در ادامه درباره عوارض تنفس از طریق دهان در بزرگسالان، گفت: تنفس از طریق دهان موجب بدشکلی دندان و کاهش سلامت دهان میشود.
آنا