چه نوع مواد خوراکی برای این فصل مناسب هستند و از چه نوع خوراکی هایی بهتر است استفاده کنیم با توجه به تغییر آب و هوا در این فصل پیشنهادات مفید غذای برایتان داریم
محمد انصاری پور دبیر انجمن علمی طب سنتی ایران نحوه رژیم غذایی ویژه این فصل از سال را از منظر طب اسلامی و سنتی تشریح کرد.
وی تصریح کرد: در فصل سرما این فرصت فراهم بوده که غذاهای مقوی خورده و حجم معده نیز قوی بوده است لذا بدن با انباشت زیادی از انرژی و مواد غذایی روبه رو است اما با گرم شدن هوا دیگر هضم معده قوی نمیماند.
انصاری پور ادامه داد: در این فصل که معتدل بوده، گرمی و سردی هوا به آن شدت وجود ندارد معده تا حدودی هضم قوی دارد اما در ماه پایانی بهار از قدرت آن کاسته میشود لذا باید غذاهایی با حجم زیاد و کالری اندک مصرف کرد.
وی تأکید کرد: مصرف غذاهای مقوی و مغذی در این فصل را بهتر است کنار بگذاریم و جای آن را با غذاهای حجیم و کم انرژی پر کنیم مانند انواع سوپها تا بدن با بد انباشت مواد غذایی و فضولات آن رو به رو نشود.
این رزیدنت طب سنتی عنوان کرد: در این فصل چون مواد و فضولات در کل بدن انباشته میشوند احتمال میرود بیماریهایی مانند دمل، تورم مفاصل و جوشها و بصورات در آن زیاد شود، بنابراین وقتی ما مقدار غذا را کاهش میدهیم بدن فرصت پیدا می کند که سموم را از خود دفع کند.
وی بیان کرد: مواد غذایی که برای این فصل مناسب است موادی هستند که کمی خاصیت ملین داشته باشد لذا توصیه میشود که از خورش آلو و خورش به استفاده شود.
انصاری پور بیان کرد: سوپ جو حاوی سبزیجات تازه مانند گیشنیز و برگ اسفناج نیز خواص خوبی را در این فصل از خود نشان میدهد بنابراین مصرف این سوپ میتواند به مدت ۷ تا ۱۰ روز منجر به دفع سموم شود.