مشکلات قلبی میتوانند همراه با افزایش سن افراد اتفاق بیافتند، اما امروزه بهخوبی اثبات شده است که استفاده از اسیدهای چرب ضروری (خصوصا در این دهه از عُمر) واقعا برای حفظ سلامتی قلبی-عروقی موثر است. مواد غذایی خاصی مثل ماهی سالمون (چرا ماهی سالمون نارنجی است؟)، گردو (یک گردو چند کالری دارد؟)، ماهی ساردین، پنیر توفو، جوانهها، گلمکلم، بذر کتان و… حاوی اسیدهای چرب ضروری مطلوبی هستند.
در این دهه بهتر است که جایگزین سالمی برای چربیهای اشباع پیدا کنید، و مصرف گوشت قرمز یا مواد غذایی چرب فرآوریشده مثل کیکها، بیسکویتها و غذاهای سرخشده را کاهش دهید. علاوه بر این، مصرف فیبر کافی از طریق مواد غذایی خاصی مثل نخود و لوبیای پختهشده میتواند نقش موثری در حفظ سلامتی گوارش ایفا کند، مصرف چربی را کاهش دهد و از همین طریق خطر ابتلا به بیماری قلبی را پایین بیاورد.
اولین نکتهای که خانمها باید در این دهه از عُمر در نظر بگیرند، تغییرات هورمونی است. بنابراین باید آماده تغییرات هورمونی ناشی از پیری باشند. خانمهایی که به دوران یائسگی نزدیک میشوند، معمولا تغییر وزن را احساس میکنند. به همین دلیل آنان باید سطح انرژی خودشان را در طول این تغییرات در حد مطلوبی حفظ کنند، بدون اینکه دچار اضافهوزن شوند. نکته مهم برای دستیابی به این هدف، پرهیز از میانوعدهها و دسرهایی است که حاوی قند زیادی هستند.
منبع:netdoctor
سلامتیسم