چه نوع مواد غذایی دیرهضم چه نوع مواد غذایی زودهضم هستند از کدامیک بهتر است استفاده کنیم و روش مصرف انواع غذاها به چه صورت است
کارشناس تغذیه با معرفی خوراکی هایی که در معده زود هضم می شوند و آنهایی که دیرهضم هستند گفت: غذاهای پرادویه، پرچرب، شکلات و کافئین هضم غذا را سخت میکنند.
سامیه عبدی گفت: غذاهایی که در گروه غذاهای زود هضم قرار میگیرند از دستگاه گوارش سریع عبور میکنند و قند خون را بالا میبرند.
وی ادامه داد: غذاهای دیرهضم معمولاً 8 ساعت در دستگاه گوارش می مانند، در حالیکه غذاهای زود هضم فقط 3 تا 4 ساعت در معده هستند.
این کارشناس تغذیه گفت: بطور کلی کربوهیدراتها زود هضم و مواد غذایی چرب و پرفیبر دیر هضم هستند مثل حبوبات و لبنیات.
عبدی تصریح کرد: غذاهای زود هضم مثل کلوچه ها و نان برشته ، غلات، برنج.در گروهمیوهها نیز که نسبت به سبزیجات هضم راحتتری دارند، هندوانه، خربزه، طالبی، انگور زود هضم هستند اما میوه هایی مثل سیب، موز، آلو و انجیر دیرتر هضم می شوند.
وی افزود: سبزیجاتی مثل کلم، ترهفرنگی، پیاز و هویج هضم دیرتری دارند. غذاهای چرب و سرخ شدنی دیرهضم هستند مثل ناگتهای سرخ شده.غذاهای تند، کاکائو و شکلات نیز دیرهضم هستند.
فارس