مصرف دراز مدت متیل فنیدات همانند آمفتامین رشد جسمی را مختل می کند. عوارض این دارو شامل سردرد، بی خوابی، تهوع و خشکی دهان می باشد.
استعمال پمولین در ورزش:
محرک اعصاب از لحاظ ساختمانی متفاوت از آمفتامین بوده و اثرات آن روی سیستم عصبی مرکزی به آمفتامین شباهت دارد ولی اثرات قلبی عروقی کمی دارد.
استعمال افدرین در ورزش:
افدرین بنا به سه دلیل به کرات توسط ورزشکاران مورد استفاده قرار می گیرد.
این دارو از طریق تحریک مغز و قشر آن باعث از بین رفتن حالت بی حالی و خواب آلودگی شده و موجب سرحالی و بالا رفتن کارایی ورزشی می گردد.
افدرین خاصیت گشاد کنندگی برونش دارد و از این طریق ظرفیت حیاتی را افزایش داده و عمل تهویه را بهتر می کنند. از طریق تاثیر مستقیم روی قلب موجب افزایش تعداد ضربان برون ده و قدرت انقباضی قلب می شود. دو مکانیسم آخر باعث بالا رفتن میزان خون سازی و در نتیجه افزایش اکسیژن گیری بافت های بدن شده و قدرت و تحمل ورزشکار را بالا می برد و ورزشکار بدون احساس خستگی برای مدت طولانی قادر به تمرین یا مسابقه خواهد بود. افدرین بیشتر در ورزش های استقامتی از جمله دو و میدانی، فوتبال، بسکتبال، دوچرخه سواری و ورزش آبی کاربرد دارد. روش مصرف بدین ترتیب است که ورزشکاران قبل از مسابقه 25 تا 50 میلی گرم افدرین استعمال می کنند و اگر روش مصرف به صورت تزریق عضلانی باشد اثرات آن 20-10 دقیقه بعد و اگر خوراکی باشد 60-20 دقیقه بعد ظاهر خواهد شد.
این مطلب توسط مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد