شیوه زندگی فعال باعث می شود افراد مسن دوستان جدیدی پیدا کنند. در شبکه اجتماع باقی بمانند و با سایر مردم در سنین مختلف تعادل داشته باشند و انعطاف پذیری، تعادل و قدرت عضلانی را بهبود می بخشد که می تواند از افتادن جلوگیری کند که علت عمده ناتوانی در افراد مسن می باشد. مشخص شده که شیوع بیماری های روحی و روانی در افرادی که از نظر جسمی فعال هستند کمتر است.
بنابراین ورزش جز جدایی ناپذیر از زندگی بشری می باشد. میلیون ها نفر از مردم جهان به تناسب شرایط و ویژگی های خاص و با توجه به وقت آزاد به ورزش می پردازند.
ورزش نه تنها یک امر حیاتی برای رفع خستگی ناشی از زندگی می باشد از نظر روابط اجتماعی و تربیتی نیز می تواند به عنوان یکی از راه های موثر جهت پیشگیری از بیماری ها، درمان بیماری ها و بهبود وضع جسمی بیماران و سلامتی عمر انسان ها مورد استفاده قرار گیرد به گونه ای که ویکتور پوشه از بزرگان علم طب پیشنهاد کرده است که به جای تدریس دروس غیر ضروری در مدارس از ورزش استفاده شود.
ورزش منحصر به نیروی جسم نیست بلکه به طور مستقیم و غیر مستقیم در سلامت روح و روان و تعادل شخصیت روانی شخص موثر می باشد. پیشرفت امکانات ماشینی از یک سو، زندگی مرفه تر و اوقات فراغت بیشتری را فراهم ساخته و از سوی دیگر از فعالیت های جسمی کاسته است. بنابراین انسانی که از فعالیت بدنی و ورزش منظم خودداری و اجتناب نماید نه تنها نمی تواند در مقابل کار و فعالیت های بدنی به خوبی مقاومت نماید بلکه در انجام کارهای معمولی روزانه خویش نیز دچار خستگی و ناراحتی می گردد.
خلاصه اینکه ورزش از سویی یک عمل تفریحی و نشاط آور است و از سوی دیگر وسیله ای موثر در حفاظت سلامت بدن و نیرومندی جسم می باشد.
امروزه ممکن است این اشتباه در افکار و اذهان بعضی ها باشد که تربیت بدنی و ورزش مختص جوانان و نوجوانان است. ضرورت انجام فعالیتهای بدنی برای سالمندان اگر بیشتر از جوانان و نوجوانان نباشد کمتر نیز نیست.
کاهش و به تاخیر انداختن ناتوانی مربوط به سالمندی یک مساله عمده در بهداشت عمومی است و فعالیت بدنی می تواند نقش مهمی را در ایجاد و حفظ سلامت داشته باشد.
فعالیت بدنی می تواند کیفیت زندگی را در تمام سنین برای همگان بهبود بخشد و کمک شایانی به درمان برخی اختلالات فکری نیز مثل افسردگی بنماید.
جلسات ورزشی برنامه ریزی شده مطابق با سطح تناسب بدنی هر فرد یا پیاده روی ساده
می تواند فرصت یافتن دوستان جدید و اتصال با جامعه و کاهش احساس تنهایی و محرومیت اجتماعی را به فرد بدهد. فعالیت بدنی می تواند خود اتکایی و اطمینان به خود را که معیارهایی مبنایی در سلامت روح است افزایش دهد.
این مطلب توسط مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد