چه عوامل محیطی روی چاق شدن ما تاثیرمیگذارند بهتر است با آن ها آشنا شوید و از آن ها دوری کنید تا دچار اضافه وزن نشوید توضیحاتی در این باره در ادامه مطلب آورده ایم
هنگامی که دچار افزایش وزن می شویم، در بررسی دلیل این موضوع، شاید اولین نکته ای که به ذهنمان برسد، احتمال کم کاری تیروئید است. اگر چه کم کاری تیروئید می تواند تاثیرمنفی در روند سوخت و ساز بدن بگذارد اما دلایل دیگری نیز در بروز چاقی نقش دارد که نباید آنها را نادیده گرفت.
در این مطلب به 5 دلیل بالا رفتن وزن اشاره شده است:
*اختلالات خواب
از بی خوابی ، آپنه یا شاید هم بی قراری خواب رنج می برید؟ محرومیت از خواب به هر دلیلی می تواند به افزایش وزن منجرشود. کمبود خواب در عملکرد هورمون هایی که پیغام گرسنگی و سیری را به مغز انتقال می دهد تداخل ایجاد می کند. بنابراین افرادی که کم می خوابند بیشتر می خورند و این کار برای آن ها لذت بخش است. البته از آن جا که فرد به دلیل کم خوابی احساس خستگی می کند انرژی برای ورزش کردن باقی نمی ماند و این علت هم به دلایل افزایش وزن افزوده می شود .
*افسردگی:
افرادی که دچار افسردگی می شوند به دلایل مختلفی دچار افزایش وزن می شوند. به نقل از نیوزویک بعضی ها دچار پر خوری عصبی می شوند و افسردگی می تواند روی فعالیت های فیزیکی آن ها نیز تاثیر بگذارد . علاوه بر آن خیلی از داروهای ضد افسردگی باعث افزایش وزن نیز می شود. تنها داروهای ضد افسردگی نیست که باعث چاقی می شود، داروهایی مانند انسولین، بتا بلوکرها و داروهای ضد بارداری نیز باعث بالا رفتن وزن می شود.
* اختلالات درد:
هر شرایطی که باعث بروز درد مزمن شود از جمله فیبرو میالژی، آرتریت و سیاتیک، می تواند باعث بالا رفتن وزن شود. کسانی که درد مزمن دارند نه خواب درستی دارند و نه فعالیت به اندازه .مسکن هایی که برای درد عصب تجویز می شود نیز باعث افزایش وزن می شود.
*سندروم کوشینگ:
اختلال عملکرد غدد درون ریز که باعث ترشح بیش از اندازه هورمون کورتیزول می شود باعث افزایش ناگهانی وزن می شود. علاوه بر آن نحوه جمع شدن چربی را نیز تغییر می دهد. صورت افراد مبتلا حالت گرد پیدا می کند و شکم آنها بزرگ می شود در حالی که دست ها و پاهایشان لاغر است .
*یائسگی:
افزایش کمی وزن در دوران یائسگی امری طبیعی است و کارهایی که قبلاً به پایین آمدن وزن کمک می کرد دیگر تاثیری ندارد.با تغییرات هورمونی فرد دچار گرگرفتگی نیز می شود که در خواب تداخل ایجاد می کند. بی خوابی نیز در افزایش وزن تاثیرگذار است. اما دلیل اصلی بالا رفتن سن است که می تواند باعث کند شدن روند سوخت و ساز بدن شود.
روزنامه خراسان