تولد زودهنگام می تواند تاثیرات نامطلوبی روی ابتلای وی به آرتروز بگذارد بهتر است نوزادانی که با تولد زودرس به دنیا آمده اند از لحاظ دریافت کلسیم دقت مراقبت بیشتری شوند
به گفته محققان نوزادانی که زودتر از موعد متولد می شوند بسیار در معرض ریسک داشتن استخوان های شکننده قرار داشته و وزن پایین آنها در زمان تولد بر ابتلا آنها به آرتروز تاثیر می گذارد.
خطرات تولد زودهنگام بسیار متعدد است. تاخیر در رشد، اسیب به مغز، و بیماری قلبی-عروقی برخی از این موارد متعدد است. در مطالعه ای دیگر هم عنوان شده است که نوزادان زودرس در معرض ابتلا به اوتیسم قرار دارند.
حال مطالعه جدید محققان دانشگاه علوم و تکنولوژی نروژ نشان می دهد نوزادان متولدشده زودتر از زمان موعد بسیار در معرض ریسک ابتلا به آرتروز قرار دارند.
به گفته این محققان، در طول هفته های آخر بارداری، بدن مادر، کلسیم را به جنین انتقال می دهد تا روند رشد استخوان های نوزاد تقویت شود. و زمانیکه نوزاد زودتر از موعد بدنیا می آید، روند این انتقال مختل شده و منجر می شود کودک در سنین بالاتر دارای استخوان های ضعیف و شکننده ای باشد.
محققان همچنان دریافتند افراد بزرگسالی که زودتر از موعد بدنیا آمده اند در مقایسه با افرادی که بعد از تکمیل دوره بارداری بدنیا آمده اند، تراکم استخوانی بسیار پایینی دارند.
همچنین افرادی که با وزن پایین بدنیا آمده اند در مقایسه با افراد متولدشده با وزن نرمال، تراکم استخوانی پایین تری دارند.
به گفته محققان، بهترین سن بارداری بین ۲۲ تا ۳۰ سال است. با افزایش سن، بدن دستخوش تغییرات متعدد هورمونی می شود که در نتیجه ریسک زایمان زودهنگام و سایر مشکلات مرتبط با بارداری را افزایش می دهد.