children food

 حساسیت غذایی در خردسالان با چه عواملی پدید می آید و با چه راه حل هایی قابل درمان است توصیه های مفید در این زمینه را در ادامه برایتان خواهیم کفت

فوق تخصص گوارش و کبد اطفال با بیان اینکه حدود 8 تا 10 درصد کودکان دنیا ازحساسیت غذایی رنج می برند، افزود:نحوه مصرف موادغذایی، تغییرترکیبات مواد غذایی، نحوه تهیه در کارخانه ها، تغییرسیستم ایمنی بدن و استفاده از افزودنی‌های صنعتی سبب شده تعداد زیادی از کودکان از حساسیت غذایی رنج ببرند.

دکتر حامد شفق با اشاره به شیوع حساسیت غذایی افزود:حساسیت های غذایی شایع در دوران کودکی معمولا در 6 ماه اول یا حداکثر یک سال اول بروز کرده و مدت زمان آن وابسته به نوع مواد غذایی است.

این فوق تخصص گوارش و کبداطفال به حساسیت های شایع در دوران کودکی اشاره کرد و گفت: آلرژی های شایع دوران کودکی محدود بوده و شامل پروتئین شیرگاو، مغزها ( بادام ، پسته )، سویا، تخم مرغ ، گندم و غذاهای دریایی است که حدود 85 تا 90 درصد حساسیت غذایی را شامل می شود. البته عدم تحمل لاکتوز که ناشی از کمبود یک آنزیم است که با مصرف شیر بروز می کند ارتباطی با حساسیت ندارد.

شفق تصریح کرد:شروع تغذیه کمکی وغذاهای جامد در کودکان قبل از شش ماهگی نیزمی تواند سبب بروز حساسیت غذایی شود.
این فوق تخصص گوارش و کبداطفال با بیان اینکه ممکن است حساسیت به شیرگاو تا 3 سالگی برطرف شود اما مغزها و غذاهای دریایی مدت زمان طولانی تری ادامه داشته باشد، اظهار کرد:حساسیت به شیر گاو شایع تر بوده و معمولا به صورت وجود خون درمدفوع است اما ممکن است با اسهال آبکی، اسهال چرب و نفخ همراه باشد.

وی ادامه داد:در مواجهه با این موارد اگر کودک از شیر مادر استفاده می کند مادر از مصرف لبنیات منع شده که معمولا طی 24 ساعت برطرف می شود و اگر کودک از شیر خشک استفاده می کند برای وی شیرخشک رژیمی تجویز می شود.
شفق بیان کرد: آلرژی غذایی ممکن است به صورت اگزما یا کهیر، علائم تنفسی مانند سرفه مزمن و آسم، علائم گوارشی به صورت دل درد، اسهال و استفراغ بروز کند.

این فوق تخصص گوارش و کبد اطفال یاد آور شد:نوعی از حساسیت شدید نیز آنافیلاکسی و خطرناک است که حتی ممکن است منجر به مرگ شود ولی معمولا در موارد نادر اتفاق می افتد.

نافیلاکسی ( Anaphylaxis)یک واکنش آلرژیک جدی است که به طور ناگهانی آغاز می‌شود و می‌تواند منجر به مرگ شود. آنافیلاکسی معمولاً با علایمی همچون ضایعات جلدی، خارش، تورم گلو و افت فشار خون همراه است. دلایل معمول آنافیلاکسی شامل نیش حشرات، مواد غذایی و داروها است.

وی به والدین توصیه کرد:موادغذایی که سبب بروز حساسیت غذایی می‌شود مواد اصلی موجود در رژیم غذایی هستند مانند شیر گاو، تخم‌مرغ و… که مصرف آنها برای رشد در سنین ابتدایی زندگی ضروری است و نمی‌توان آنها را از رژیم غذایی کودک حذف کرد.

شقق ادامه داد: شیرخوارانی که زمینه ارثی حساسیت دارند بهتر است والدین استفاده از برخی مواد غذایی مانند شیرگاو را بعد از یک سالگی، تخم‌مرغ پس از 18 ماهگی، ماهی و غذا‌های دریایی را پس از 3 سالگی موکول کنند که با این کار می‌توان از بروز آلرژی غذایی تا حدودی پیشگیری کرد.

ایرنا