مواد لازم:
- هویج ۶ عدد
- کرفس ۶ شاخه
- پیاز ۲ عدد
- برگ بو ۲ عدد
- نمک به میزان لازم
- فلفل سیاه به میزان لازم
- مرغ به میزان لازم
- کره قدری
- روغن زیتون به میزان لازم
- سیر ۲ حبه
- موسیر ۴ عدد
- جعفری ۵ شاخه
- اسفناج ۲۰۰ گرم
- لیمو ۱ عدد
طرز تهیه:
1- برای تهیه آب مرغ، 2 عدد از هویج و 2 عدد از کرفس ها را بشویید و خرد کنید. آن ها را به همراه پیاز، برگ بو ها، دانه های فلفل، یک نوک انگشت نمک و تکه های مرغ در قابلمه ای بریزید. قابلمه را پر از آب کنید تا روی همه مواد را بپوشاند. آن را بجوشانید. حرارت را کم کرده و بگذارید مواد برای 1 ساعت قل بزند. در میان پخت چندین بار، مواد سفید جمع شده روی سطح آب را بردارید و دور بریزید.
20-2 دقیقه قبل از اینکه آب مرغ آماده شود، مواد سوپ را آماده کنید. هویج های باقیمانده رابشویید و پوست بگیرید، کرفس ها را هم بشویید. هر دوی مواد را به ابعاد نیم سانتی متری خرد کنید.
3-در قابلمه ای روی حرارت متوسط، در مقداری روغن زیتون، کره را آب کنید. سیر، موسیر و ساقه های خرد شده ی جعفری را برای 5 تا 10 دقیقه تفت دهید، تا نرم شوند ولی تغییر رنگ ندهند. کرفس و هویج را به آن ها اضافه کنید و برای 5 دقیقه دیگر بپزید.
4-هنگامیکه آب مرغ آماده شد، مرغ (استخوان ها و تمامی تکه های مرغ ) را از آن خارج کنید و کنار بگذارید. آب مرغ را از صافی رد کنید و به ترکیب سبزیجات اضافه کنید. آن را بجوشانید سپس حرارت را کم کرده و بگذارید برای 20 دقیقه قل بزند. در این مرحله می توانید سبزی های فصل و دلخواهتان را هم به سوپ اضافه کنید و بگذارید حدود 10 دقیقه دیگر بپزند. در دقایق آخر اسفناج را اضافه کنید.
5- برای پایان کار آب لیمو را در سوپ بچکانید، سوپ را بچشید و در صورت لزوم به آن نمک و فلفل بیشتری اضافه کنید.
6- برای سرو، سوپ را در ظرف های مورد نظرتان بریزید، از تکه های مرغ روی آن ها قرار دهید، بر رویشان جعفری خرد شده و مقداری فلفل سیاه بپاشید.
نکاتی در رابطه با تهیه ی سوپ مرغ و سبزیجات:
1- پیازها را خرد کنید.
2- به ۴ عدد دانه فلفل سیاه هم نیاز دارید.
3- از باقیمانده یک عدد مرغ پخته، استخوان به همراه گوشت، استفاده کنید.
4- پوست سیر و موسیر ها را جدا کنید و آن ها را ریز خرد کنید.
5- برگ های جعفری را جدا کنید. ساقه های جعفری را ریز خرد کنید.