garch-skin

بیماریهای قارچی پوستی با علامت احساس خارش ملایم در موضع که پس از چندی میل به خاراندن تشدید می شود و به صورت جدی در می آید، ظاهر می شود. به تدریج احساس خارش با سوزش شدیدی نیز همراه می شود. در این مرحله لکه قشری در سطح پوست ظاهر می شود که عمق آن قرمز شفاف است. خاراندن های مکرر و مداوم و خیس شدن منطقه خطر ایجاد عفونت را نیز بوجود می آورد. به زودی درد شدیدی احساس می شود و از محل آسیب دیده بوی ناخوشایندی متصاعد می گردد که قبل از رسیدن به این مرحله باید به پزشک مراجعه کرد و شاید او بتواند موضع های ناشناخته دیگری از قبیل موضع روده ای و یا دستگاه تناسلی را (که غالبا در خانمها مشاهده می شود) پیدا کند.
این قارچ های ریز در همه جا وجود دارند ولی در مناطقی که تعریق بیشتر انجام می گیرد رشد می کنند. بنابراین پاها و قسمت های چین دار گرم، نظیر زیر بغل، کشاله ران و قسمت تا شده کفل در خطر بیشتری هستند. رشد قارچ در کسانی که مصرف طولانی آنتی بیوتیک دارند و یا خانمهایی که به وفور از قرصهای ضد بارداری استفاده می کنند، زیادتر دیده می شود. اولی به دلیل از بین رفتن فلور طبیعی پوست در اثر مصرف آنتی بیوتیک و بی دفاع شدن پوست در برابر حملات قارچ ها و دومی به دلیل گسترش قارچ ها در اثر هورمونها و افزایش مقاومت آنها است.
نوزادان نیز ممکن است دچار بیماری قارچی شوند که قارچها در سطح تا شده کفل و کشاله ران کودکان تکثیر می شوند و بیشتر در اثر پوشکهای یکبار مصرف که از جنس مواد مصنوعی می باشد، بوجود می آید. جهت رفع این بیاری در کودکان باید از کهنه های نخی که قدرت جذب بالایی دارند استفاده کرد.
انواع خاصی از قارچها نیز بر اثر تعریق تکثیر می شوند که این نوع در نواحی انگشتان پا دیده می شود. بیماری قارچی بیشتر در سالن های ورزشی، حمام ها و استخرهای عمومی به دیگر افراد سالم منتقل می شود بنابراین توصیه می شود در اینگونه مراکز از دمپایی استفاده کنید. انجام مانیکور و پدیکور نیز ممکن است باعث ایجاد عفونت بین ناخنها و پوست شده و حساسیت مزمنی بوجود می آورد.

درمان
برای درمان بیماریهای قارچی باید از مناطق آلوده نمونه برداری شود تا داروی موثر روی قارچ افعال در آن منطقه داده شود.

این مطلب توسط  مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد