food poisoning

مسمومیت های غذایی در نتیجه مصرف غذاهای آلوده ایجاد می شوند. غذا ممکن است در اثر ماندن و یا در موقع تهیه و توزیع و یا از ابتدای تولید آلوده باشد. مسمومیت های غذایی باعث بیماری های مختلفی می شوند. مسمومیت ها را بطور کلی به چند گروه تقسیم بندی کرده اند:
1- مسمومیت غذایی ناشی از مصرف گیاهان و حیوانات سمی مثل مصرف بعضی از قارچ های سمی و بعضی ماهی های سمی.
2- مسمومیت های میکروبی که بیشتر در تابستان و در اثر عدم رعایت مسائل بهداشتی اتفاق می افتد.
3- حساسیت به بعضی از غذاها که در اثر بعضی از مواد غذایی مثل تخم مرغ، ماهی، گوجه فرنگی، توت فرنگی، بعضی از گوشت ها، ادویه، موز، حبوبات و غلات بوجود آمده و بیماری هایی مثل کهیر، آسم و یا اختلالات گوارشی را پدید می آورد.
4- مسمومیت های غذایی شیمیایی که این مسمومیت ها ناشی از استفاده از ظروف نامناسب مثل ظروف مسی بخصوص اگر غذاهای ترش در آن نگهداری شود و یا مسمومیت با بعضی از سموم دفع آفات نباتی و یا بعضی از حشره کش های خانگی
می باشد.
5- مسمومیت های انگلی که از گوشت حیوانات آلوده به انگل به انسان سرایت می کند مثل کرم کدو و یا تریشین که در گوشت گاو و خوک است.

این مطلب توسط  مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد