شیر به دو طریق آلوده می گردد: یکی از طریق بیماریهای دام و دیگری از طریق عدم رعایت بهداشتی قبل و بعد از دوشیدن شیر.
بیماریهای سل، سیاه زخم، بروسلوز، سالمونلا و تب کیو از جمله بیماریهایی هستند که از طریق دام آلوده به انسان سرایت می کند. ضمنا اسهال، وبا و حصبه نیز از راه شیر آلوده انسان را مبتلا می سازد.
جهت بهداشت شیر باید اول بهداشت محیط دام داریها را کنترل کرد و سپس به خود دام توجه داشت و دوشیدن شیر که از طریق بهداشتی باشد را باید مدنظر داشت و نگهداری شیر بعد از دوشیدن نیز حائز اهمیت است که در ظرف تمیز و در یخچال نگهداری شود.
برای سالم نمودن شیر راههایی وجود دارد که عبارتند از جوشاندن و پاستوریزاسیون.
این مطلب توسط مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد