ماهی یکی از مواد با ارزش غذایی از نظر پروتئین و مواد معدنی و ویتامین ها می باشد. ماهی در جاهایی که امکانات و وسایل نگهداری کافی وجود ندارد فاسد می شود و در صورت داشتن این امکانات و مصرف سریع بعد از صید کمتر ماهی فاسد دیده می شود. ماهی ناقل بعضی از میکروبها و انگل هاست که نه تنها با خوردن که حتی با دست زدن و تماس موجب آلودگی انسان می شود.
مشخصات ماهی سالم به قرار زیر است:
1- سطح بدنش لزج بوده و برق و جلای خاصی دارد که این لزجی بعد از شتسشو از بین می رود.
2- فلسها براق و محکم به هم متصلند.
3- باله ها در ماهی سالم دارای حالتی طبیعی هستند.
4- چشمها درخشان، شفاف، روشن و برجسته بوده و تمام حدقه چشم را پر می کند.
5- مردمک چشم سیاه و عریض می باشد.
6- در ماهی سالم سرپوش برانش ها کاملا حفره برانش را مسدود کرده است.
7- مقعد ماهی سالم بسته و رنگ پریده و فرو رفته است و شکم نسبتا برآمده می باشد.
8- در ماهی سالم گوشت و داخل شکم ماهی بی بو است.
9- در مورد ماهی منجمد نیز اگر کاردی را در آب جوش گذاشته و پس از مدتی خشک کردن در داخل عضله ماهی یخ زده فرو ببریم بوی بد نشان دهنده فاسد بودن ماهی است.
این مطلب توسط مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد