food preservation

نگهداری مواد غذایی از طریق آویزان کردن به دیوار و سقف که از این طریق می توان میوه جات مثل انجیر و انگور را برای چند ماه سالم نگهداشت.
نگهداری مواد غذایی به طریق قرار دادن در یخ
در صورت نداشتن یخچال یا فریزر در زمستان، برف و یخ را در گودالی زیر خاک مدفون و ماده غذای را در ظروف مناسب در لابلای آنها نگهداری کنید.
نگهداری مواد غذایی به طریق خشک کردن
که برای سبزیجات و میوه جات به کار می رود. میوه و سبزی مورد نظر را بعد از شستن با استفاده از نور آفتاب و هوا خشک می کنند و می توان سالها از آن استفاده کرد.
نگهداری مواد غذایی به طریق نمک زدن و دود دادن
آب نمک غلیظ مانع رشد میکروبها شده و ماده غذایی ماهها سالم می ماند مانند نگهداری پنیر، دود دادن نیز برای بعضی گوشتها به کار می رود مثل ماهی که با دود دادن مدتها سالم باقی می ماند. چون گرما باعث کشتن بعضی میکروبها می شود و رطوبت نیز کم شده و عوامل ضد فساد دیگری نیز دخالت دارند.
نگهداری مواد غذایی به طریق ترشی و مربا گذاشتن
که بیشتر میوه جات و سبزیجات با مخلوط سرکه و نمک جهت ترشی و همراه با شکر جهت مربا، ماهها سالم باقی می ماند. مشروط آنکه آنها را در محل خشک و خنک نگهداری کرد.
نگهداری مواد غذایی به صورت قورمه کردن
که در این روش گوشت را ریز خرد کرده بعد از پختن با مقداری آب و تمام شدن آب اضافی مقداری پیاز و روغن اضافه نموده و خوب سرخ می کنند و به آن نمک زده و در ظروف سفالی قرار می دهند. درش را باید خوب ببندند تا عرق نکند ظرف را در جای خنک و خشک نگهداری می کنند این طریق نگهداری گوشت می تواند ماهها گوشت را سالم نگهدارد.
روش نگهداری مواد غذایی در سرما
که از یخچال، فریزر و سردخانه استفاده می شود.
از یخچال می توان جهت نگهداری مواد غذایی در مدت کوتاه استفاده کرد چون بیشتر میکروبها در یخچال از بین نمی روند فقط تکثیر و رشد آنها متوقف می شود که بعد از بیرون آوردن ماده غذایی از یخچال رشد و تکثیر میکروبها شروع شده و غذا را فاسد
می نمایند.
زمانی که ماده غذایی را با مدت طولانی بخواهید نگهداری کنید لازم است از فریزر استفاده کنید. دمای لازم حدود 20- درجه سانتی گراد است که برای این امر مواد غذایی را بسته بندی کرده داخل ففریزر در طبقه فوقانی قرار دهید. بعد از یخ زدگی کامل می توانید از طبقات دیگر فریزر برای گذاردن همان بسته استفاده کنید. فریزر برای نگهداری مواد غذایی در زمان طولانی نیز مناسب نیست چون ارزش غذایی مواد را کاسته و شکل ظاهری و مزه اصلی آن از دست می رود.

این مطلب توسط  مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد