آب سالم آبی است که توسط کثافت، باکتری، انگل و غیره آلوده نگشته باشد. آب پاکیزه برای همه افراد جامعه اهمیت فوق العاده ای دارد و باید به ارزش آن پی برده شود.
آب برای نوشیدن، پخت و پز، شستشوی بدن و لباسها، احشام و حیوانات و گیاهان از اهم ضرورت ها بوده و در تامین بهداشت مطلوب عامل قابل ملاحظه ای است و بیمایهای مختلفی از طریق آب آلوده ناشی می شود که بعضی از آنها عبارتند از: اسهال، وبا، فلج اطفال، تیفوئید، اسهال خونی، شیستوز، میازیس و هپاتیت. بنابراین کوشش همگانی باید برای گسترش حمایت و نگهداری سیستم آبرسانی بهداشتی بعمل آید. حتی وقتی این اقدامات انجام شد باز ممکن است آب بوسیله ظروف ذخیره سازی آلوده، خاک، حشرات یا حیوانات آلوده شود، مگر اینکه بطور مناسب و صحیح حفاظت گردد.
جهت تصفیه آب در مراکز آبرسانی زحمات و هزینه های بسیاری صرف می گردد لذا باید آب محتاطانه مصرف شود. شیرهای آب را در زمانی که استفاده نمی شود باید کاملا بست و در صورت نقص حتما تعمیر گردد.
این مطلب توسط مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد