date_fruit

خرما و رطب برای افراد دیابتی مضر است یا مفید؟آیا در بالابردن قندخون آن ها تاثیرگذار هستند یا نه ؟می خواهیم در این مورد به دانستنی هایمان بیافزاییم با ما همراه باشید

بسیاری از افراد علاقه‌ای به خوردن خرما ندارند، چون فکر می‌کنند که خرما باعث افزایش سطح قند خون می‌شود. خوش‌بختانه مطالعات متعددی تا به امروز ثابت کرده‌اند که چنین تصوری کاملا اشتباه است.

بسیاری از افراد علاقه‌ای به خوردن خرما ندارند، چون فکر می‌کنند که خرما باعث افزایش سطح قند خون می‌شود. خوش‌بختانه مطالعات متعددی تا به امروز ثابت کرده‌اند که چنین تصوری کاملا اشتباه است. براساس گزارشی که Nutrition Journal در سال ۲۰۱۱ میلادی ارائه کرد، حتی مصرف خرما (کالری خرما چقدر است؟) برای بیماران مبتلا به دیابت هم مضر نیست.

این مطالعه نشان می‌دهد که خرما علی‌رغم قند طبیعی زیادی که دارد،‌ از شاخاص گلایسمیک پایینی برخوردار است و سطح قند خون را بعد از خوردن افزایش نمی‌دهد. با این‌حال اگر به بیماری دیابت مبتلا هستید، بهتر است قبل از اضافه کردن خرما به رژیم غذایی حتما با پزشک مشورت کنید.

خرما سرشار از فیبر است که به پایین آوردن سطح کلسترول خون کمک می‌کند و از ابتلا به چاقی،‌ بیماری قلبی و سرطان کولورکتال جلوگیری می‌کند. گزارش Critical Reviews in Food Science and Nutrition در سال ۲۰۰۸ میلادی نشان داد که فیبر موجود در خرما، نوعی فیبر نامحلول است که به چربی‌ها و کلسترول می‌چسبد و آن‌ها را از بدن خارج می‌کند.

گزارش دیگری از Journal of Agricultural and Food Chemistry در سال ۲۰۰۹ میلادی نشان داد که مصرف خرما می‌تواند سطح تری‌گلیسیرید را ۸ تا ۱۵ درصد کاهش دهد. کاهش سطح تری‌گلیسیرید می‌تواند خطر سخت شدن رگ‌های خونی و بروز سکته مغزی و حمله قلبی را کم‌تر کند.
منبع:livestrong

 سلامتیسم،