fast-food-exercise
بین فعالیت ورزشی و تغذیه چه میزان فاصله باید بگذاریم و در این زمینه توصیه های مربیان ورزشی چیست آن ها چه پیشنهاداتی در این زمینه به ورزشکاران می کنند؟

دکتر فرح بخش متخصص تغذیه  گفت: تغذیه و فعالیت فیزیکی از عوامل مهم سلامت عمومی بدن به شمار می آیند که فعالیت فیزیکی متناسب با سن افراد متفاوت است و تحرک و داشتن فعالیت بدنی از بروز سرطان و بیماری های گوارشی جلوگیری می کند.
وی ادامه داد: فرد بالغ میانسال هفته ای 150 دقیقه باید فعالیت داشته باشدبه نحوی که ضربان قلب او شدت یابد و تعریق بدن و تند شدن ریتم تنفس افزایش یابد.
فرح بخش افزود: بعضی از افراد فعالیت فیزیکی شان بیشتر از این حداقل است که “فعالیت ورزشی” نام دارد که بر اساس نوع ورزش ،جنسیت و سن نیازهای خاص خود را دارد مثلا کوه و دوندگی دو ورزش متفاوت از هم می باشند و هر کدام دارای اصول و قواعد خاصی است اما اغلب فاصله بین غذا خوردن و ورزش باید سه الی چهار ساعت باشد.
فرح بخش اظهار داشت: غذای کامل قبل از ورزش باید حاوی 3 تا 4 گروه مواد غذایی غلات ،پروتئین ،سبزی جات و روغن باشد،اما کسی که یک ساعت ورزش می کند ،کربوهیدرات ،حبوبات و نان و پنیر میان وعده خوبی است و در حین ورزش نوشیدنی مایع یا ژل مانندی استفاده شود که غلظت 6 درصد کربوهیدرات را داشته باشد،بدن باید مایعات کافی و خوبی در حین و پس از ورزش دریافت کند که 1 لیتر آب به ازای هر ساعت ورزش مقدار مناسبی است و همچنین این مقدار باید 1 تا 2 ساعت بعد از ورزش هم استفاده شود ،چون در صورت کمبود آب واکنش شیمیایی مضری در بدن به وجود می آید.
وی در پایان یادآور شد: زمان ورزش با وعده غذایی بعد از آن 1 ساعت باید فاصله داشته باشد و حاوی کربوهیدرات و پروتئین کافی باشد؛ مثلا ساندویچ گوشت غذای مناسبی است چون اگر کربوهیدرات و گلیکوژن به بدن نرسد ،کبد دچار اختلال می شود و توان ورزشی کم می شود.
انتهای پیام/
باشگاه خبرنگاران جوان،