سندرم عدم حساسیت به آندروژن (AIS) زمانی است که یک فرد است که مرد ژنتیکی (که یک X و یک کروموزوم Y) به هورمون های مردانه مقاوم است که این هورمونهای مردانه آندروژن است. در نتیجه، فرد همه ویژگی های فیزیکی یک زن را دارد، اما ساختار ژنتیکی یک مرد را دارد.سندرم عدم حساسیت به آندروژن (AIS) توسط نقص ژنتیکی بر روی کروموزوم X ایجاد می شود. ا بدن قادر به پاسخ این نقص هورمون است
این سندرم به دو دسته اصلی تقسیم می شوند:
کامل AIS
ناقص AIS
در واقع این دختران ژنتیک مردانه دارن یعنی قرار بوده پسر به دنیا بیان اما نحوه متابولیزم و کارکرد هورمونها و بدنشون طوری هست که اونها رو از همون دوران جنینی تبدیل جنس مونث کرده چطوری؟
متابولیزم این بیماران به این شکل هست که بیضه های درون شکمی این افراد هورمون مردانه ( آندروژن) ترشح میکنند مثل یک مرد معمولی…اما تفاوتی که هست سلول های بدن این افراد کوچکترین قدرت پاسخگویی به هورمون مردانه اندروژن رو نداره یعنی هورمون مردانه به یک طرفشم حساب نمیکنه ! لازم به ذکره هورمون مردانه اندروژن باعث بروز صفات مردانه مثل کلفت شدن صدا رشد ریش و سبیل و رشد اعضای تناسلی مردانه و …میشه اما بدن این دختران در حالی که سرشار از هورمون مردانه هست هیچگونه حساسیتی بهش نشون نمیده و صفات مردونه رو بروز نمیده…
سیستم بدن انسان طوریه که هیچ چیزی رو هدر نمیده حالا بدن این همه هورمون مردانه اندروژن اضافه داره چی کار میکنه؟ برمیداره قشنگ همه این هورمونارو به هورمون زنانه استروژن تبدیل میکنه ! و قشنگ از همون دوران جنینی مغز نوزادو تحت تاثیر قرار میده و نوزاد کاملا با روحیات و علایق یک دختر متولد میشه بدنش و ناحیه تناسلی و فرم اندامش کاملا تحت تاثیر هورمون زنانه استروژن زنانه میشه و هیچ اثری از مذکر بودن دیده نمیشه !
نتیجه یک دختر کامل! البته فاقد رحم و فاقد قابلیت بچه دار شدن !
اما این بیماران از نظر برقراری رابطه جنسی هیچ گونه مشکلی ندارن از نظر میل جنسی هم چون از نظر هورمون استروژن غنی هستن حتی میشه گفت میل جنسی بالایی دارن !
این افراد با وجود ژنتیک مردانه از انجایی که خصوصیات جنسی بدن کاملا تحت تاثیر هورمون هاست کاملا تحت تاثیر استروژن مونث به دنیا میان و تا اخر عمر هم مونث باقی میمونن و بدون هیچ مشکلی ( به جز عقیم بودن)
به زندگی شون ادامه میدن !