درد قفسه سینه با چه عواملی بروز میکند علل ایجاد این قبیل دردها چگونه است و با چه روش هایی قابل برطرف شدن و درمان می باشد
فوق تخصص قلب سیگار نکشیدن و انجام ورزش را دو راهکار پیشگیری از بیماریهای قلبی عنوان کرد، گفت: در مقالات علمی مهمترین علت فوت بیماران قلبی دیر مراجعه کردن به پزشک است.
خداپرست درباره دردهای قفسه سینه و ارتباط آن با بیماریهای قلبی گفت:دردهایی که از نظر قلبی اهمیت دارند دردهایی هستند که از ناحیه شکم تا فک تحتانی ایجاد میشوند یعنی اگر فردی با این دردها مواجه شد حتما باید از نظر بیماری قلبی بررسی شود.
وی ادامه داد: الزاما اینگونه نیست که هر دردی در این ناحیه، درد قلب باشد اما دردهای قلبی در این ناحیه انتشار مییابند و درباره این نوع دردها حتما باید با پزشک مشورت شود.
فوق تخصص قلب درباره ویژگیها و علائم دردهای مربوط به بیماری قلبی گفت: دردی که با فعالیت در فرد ایجاد یا تشدید میشود یا اینکه به همراه درد عرق سرد بر پیشانی فرد نیز مینشیند بیشتر به سمت دردهای قلبی متمایل است همچنین دردهایی به سمت ناحیه کتف چپ، مچ دست چپ و پشت تیر میکشند بیشتر احتمال بیماری قلبی را با خود به همراه دارد.
وی در ادامه افزود: درباره دردهایی که در قسمت جناق سینه پخش باشد، نه به شکل نقطهای بلکه به شکل مبهم در پشت جناق سینه باید به دردهای قلبی شک کرد و به پزشک متخصص قلب مراجعه شود.
فوق تخصص قلب تاکید کرد: میزان درصد دردهای ناشی از بیماری قلبی بستگی به این دارد که درد در منطقه وسیعی از ناحیه شکم تا فک بالا وجود داشته باشد که وجود این علامت احتمالا 10 تا 20 درصد نشان از بیماری قلبی است اما بالای 70 درصد از دردهای منتشره در قفسه سینه نشان از بیماری قلبی است.
وی با بیان این موضوع که فرد هیچگاه دردهای قفسه سینه را به بیماری غیر از درد قلب معنا نکند و به خود درمانی نپردازد، خاطرنشان کرد: در مقالات علمی مهمترین علت فوت بیماران قلبی دیر مراجعه کردن بیمار به پزشک است؛ حتماً دردهای این چنین را باید به دردهای قلبی منتسب بدانیم و برای درمان آن اقدام کنیم و اگر بیماری قلبی وجود نداشته باشد با درمان دارویی و آرام بخشها درد را کنترل خواهیم کرد.
خداپرست، بیان کرد: تشخیص اینکه درد ناشی از بیماری قلبی است یا خیر کار بسیار سختی نیست حتی پزشکان عمومی نیز میتوانند در تشخیص درد قلبی کمک کنند و تشخیص دهند که آیا میتوان به این درد رویکرد درمانی داشت، و پس از این مرحله فرد باید به متخصص قلب مراجعه کند.
فوق تخصص قلب درباره راههای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی گفت: یکی از بزرگترین مسائل در درمان دردهای قلبی نکشیدن سیگار و انجام ورزش است، حتی فردی که بیماری قلبی ندارد با این روش پیشگیری و کنترل قابل توجهی را از این نوع بیماری برای فرد ایجاد خواهد شد.
فارس
سلام عزیزان متخصص خسته نباشید ، بنده حدودا به مدت 8 ماه هست که تغریبا هر روز یا یک روز در میان در ناحیه ی جناق سینه ی خود سوزشی چند ثانیه ای دارم ، میخواستم بدونم آیا خطرناک هست و باید به پزشک مراجعه کنم ؟
با تشکر
افرادی که سابقه بیماری قلبی ثابت شده دارند و آنهایی که به علت گرفتگی عروق آنژیوگرافی شدهاند یا برای آنها استنت قلبی گذاشته شده است یا کسانی که تحت جراحی قلب باز قرار گرفتهاند به محض بروز کوچکترین علامتها و نشانههایی باید به اورژانس مراجعه کنند و زمان را از دست ندهند. در مورد این افراد باید فرض را بر این گذاشت که هر درد سینهای ناشی از مشکلات قلبی-عروقی است.»
اگر محل دردتان درست وسط سینه و روی جناغ سینه است یا اینکه درد در شانه، فک پایین، گردن یا پشت سینهتان دارید این درد احتمالا درد قلبی است اما اگر احساس سوزش در ناحیه گلو و کمی پایینتر از تیروئید خودتان داشتید، اگر حس تلخی روی زبانتان داشتید و فکر کردید که غذا دارد به گلویتان برمیگردد اینها احتمالا نشانههای درد گوارشی است. در ضمن این را هم یادتان باشد که درد در ناحیه شکم ممکن است بیشتر به دلیل دردهای گوارشی باشد اما نمیشود گفت که هیچ وقت دردهای قلبی در ناحیه شکم رخ نمیدهند.
اگر به فاصله بسیار کمی از غذا خوردن دچار سوزش معده و درد پشت جناغ سینه شدید این احتمالا ناشی از مشکلات گوارشی است به خصوص اگر بلافاصله پس از غذا خوردن دراز کشیدید احتمال بروز مشکلات گوارشی بیشتر است. دردهای قلبی به طور معمول (اما نه همیشه) پس از فعالیت رخ میدهد. در زمان استراحت معمولا اگر دردی به وجود بیاید درد گوارشی است، دردهای قلبی به ندرت در زمان استراحت اتفاق می افتد.
دردهای قلبی و عروقی معمولا با علائمی مثل تنگی نفس، تعریق و عرق کردن صورت یا کل بدن، احساس ضعف و غش، تهوع و سبکی سر و سرگیجه همراه است. این علامتها معمولا با دردهای گوارشی همراه نیستند.