سلیاک در چه افرادی ایجاد می شوند نشانه های مهم برای ابتلا به آن را در ادامه مطلب به شما معرفی خواهیم کرد
کارشناسان به افراد دچار بیماری سلیاک توصیه می کنند که با رعایت برخی نکات بهداشتی می توانند سلامت خود را حفظ کنند و از یک زندگی طبیعی در کنار ابتلا به این بیماری درکنار سایر اعضای خانواده لذت ببرند.
گفتنی است، افراد مبتلا به سلیاک به گلوتن که همان پروتئین گندم است حساسیت دارند و پرزهای روده آنها نمی تواند این مواد پروتئینی را بشکند و به همین دلیل دچار مشکلاتی چون درد شکم، نفخ و اسهال، خستگی ، کم خونی، سردرد، درد مفاصل، کاهش وزن، بروز راش های پوستی، قاعدگی های نامنظم، ناباروری، عوارض حاد دردوران بارداری (سقط جنین، زایمان زودرس) ، بیماری های مزمن خود ایمنی چون دیابت و نوعی از تیروئید نیز می شوند.
بررسی ها نشان می دهند، در صورت عدم درمان که در حال حاضر به داروهایی کنترل کننده مشکلات گوارشی و به طور ویژه رعایت رژیم غذایی محدود می شود فرد با مشکلاتی چون سرطان لنفوم، بیماری های قلبی عروقی، مشکلات عصبی چون بی حسی و سوزن سوزن شدن دست و پا دچار می شود و حتی امکان دارد جان خود را از دست بدهد.
کارشناسان براین اساس به افراد توصیه می کنند چنانچه بویژه در میان اعضای درجه اول خانواده خود فرد مبتلا به بیماری سلیاک دارند حتماً با مراجعه به پزشک و انجام تست آزمایش خون یا بیوپسی از روده از ابتلا یا عدم ابتلای خود به این بیماری مطلع گردند تا هر چه سریعتر با شناسایی رژیم غذایی و کنترل دارویی جلوی پیشرفت بیماری را بگیرند.
افراد مبتلا به سلیاک باید غذاهایی خاص مصرف کنند که در آنها پروتئین گندم به کار نرفته باشد، پروتئین گندم در بخش اعظمی از مواد غذایی و حتی غیر غذایی به طور مثال در محصولات زیبایی مورد استفاده قرار می گیرد و توصیه متخصصان این است که افراد مبتلا حتماً سعی کنند از محصولات خانگی استفاده کنند و تا حد امکان از مواد غذایی فرآوری شده استفاده نکنند همچنین این دسته از افراد باید حتماً لیبل روی مواد غذایی و حتی موادی چون خمیر دندان را بخوانند زیرا ممکن است در مواد تشکیل دهنده آن گلوتن وجود داشته باشد.
منبع:
باشگاه خبرنگاران جوانMedical Daily