به طور معمول دو سوم اضافه وزن در ناحیه شکم و پهلو جمع می شود، به هنگام کاهش وزن بدون شک افراد می توانند بیشترین تغییر را در ناحیه شکم و پهلو شاهد باشند اما گاهی اوقات ، برخی از عدم تغییر سایز گلایه می کنند باید بین داشتن وزن ایده آل و تناسب اندام تفاوت قائل شویم .
وزن ایده آل شرط لازم برای تناسب اندام هست اما نه کافی .انجام حرکات ورزشی در اینجا(ورزش های شکمی) می تواند مکمل بسیار خوبی برای برنامه غذایی باشد. به هنگام کاهش وزن بدن نه تنها از ذخائر چربی بلکه ا زمنابع ماهیچه ای نیز استفاده می کند. این استفاده از منابع ماهیچه ای در افرادی که همراه کاهش وزن ورزش نمی کنند بسیار بیشتر از افرادی است که حداقل روزی نیم ساعت الی چهل و پنج دقیقه را به انجام فعالیت های ورزشی اختصاص می دهند بنابراین احتمال شل شدن بدن بدن افرادی که ورزش نمی کنند ، بسیار بالاخوهد بود.
پس اولین توصیه ما این است که به همراه کاهش وزن حتما ورزش کنید.
البته یکی از مهم ترین شروط انجام ورزش های شکمی داشتن اضافه وزن زیر ده کیلو است(برای خانم ها)
به افرادی که بالای این میزان اضافه وزن دارند توصیه می شود روزی سه بار به مدت هفت دقیقه شکم خود را به داخل فرو برند(عضلات شکم را منقبض کنند)
اما بسیاری از خانم ها به دلیل دوران بارداری دچار افتادگی پوست شکم می شوند. جداره ای از جنس فیبر در ناحیه شکم وجود دارد که وظیفه آن نگه داشتن امعاء و احشا در داخل شکم است،این جداره در برخی از افراد بسیار مستحکم و در برخی دیگر بسیار سست است به طوریکه برخی افراد با اولین زایمان دچار افتادگی شکم می شوند و برخی دیگر با وجود 2 ال 3 بار زایمان هیچ تغییری در پوست شکم آنها ایجاد نمی شود .
بنا براین افرادی که سابقه زایمان داشته اند نمی توانند انتظار اندامی به مانند اندام قبل از بارداری شان، حتی با وجود کاهش وزن داشته باشند
دکتر کرمانی