مهیار خسروشاهی در ارتباط با تأثیر ابتلا به دیابت در کودکان و کم خوابی اظهارداشت: متوسط زمان خواب برای هر فردی در یک شبانه روز کامل باید تقریبا 8 ساعت باشد و کودکان نیز از این قاعده مستثنی نیستند.
وی افزود: اگر کودکان شما در شبانه روز کمتر از 8 ساعت می خوابند باید نگران ابتلا به دیابت در آن ها باشید، زیرا خواب ناکافی در کودکان باعث میشود قند خون آن ها نسبت به حالت عادی بالاتر باشد که این عامل زمینه مساعدی برای ایجاد بیماری دیابت را در کودکان ایجاد میکند.
متخصص دیابت با اشاره به اینکه کودکان با وزن بالا و چاق زمینه بیشتری در ابتلا به دیابت دارند، ادامه داد:خواب شبانه کم، بدون ارتباط با سایر عوامل خطر قند خون بالا همچون افزایش سن، جنس، رژیم غذایی، بیماریها و وزن بالا قند خون کودکان را تحت تاثیر قرار میدهد.
خسروشاهی عنوان داشت: همچنین در مورد ارتباط خواب نامنظم و کم در کودکان و میزان قند خون و ابتلا به دیابت تحقیقاتی انجام شده که در این بررسیها محققان میزان قند خون و خواب شبانه 619 کودک چاق و 617 کودک متناسب 3 تا 6 ساله را مورد ارزیابی قرار دادند. نتیجه تحقیقات نشان دهنده رابطه مستقیم بین خواب کم و افزایش میزان قند خون و درنتیجه ابتلا به دیابت بود.
وی در پایان خاطر نشان کرد: کودکان را شب هنگام در زمان مقرر و مناسبی به رخت خواب بفرستید تا از ابتلاء آنها به بیماری دیابت جلوگیری کنید.