،بدون التهاب بدن به سرعت تسلیم عفونت ها شده و قادر به ترمیم بعد از عمل جراحی و آسیب ها نیست. به طور کلی بدون التهاب ما قادر به زنده ماندن نیستیم!
به گزارش usnews،التهاب در سه نوع اصلی حاد، مزمن و تهدید کننده زندگی خود را نشان می دهد.
التهاب حاد: در طول فاز حاد التهاب، درد همراه با تورم، قرمزی و گرمی ناحیه آسیب دیده بروز می کند. در التهاب در نتیجه پاسخ بدن به یک آسیب فیزیکی، شیمیایی و یا بیولوژیک، مواد شیمیایی از سلول های بدن آزاد می شوند و تغییراتی در بافت بدن به وجود می آید. در نتیجه این تغییرات عامل آسیب از بدن حذف شده و آسیب وارد شده به بدن ترمیم می گردد. درمان التهاب حاد و مدیریت آن کار چندان پیچیده ای نیست برای 24 تا 48 ساعت اول، استراحت، استفاده از کمپرس سرد، فشرده سازی و قرار دادن ناحیه آسیب دیده در ارتفاع مهم است. دوز محدودی از مسکن هایی مانند ایبوپروفن نیز می تواند مفید باشد. به خاطر داشته باشید که درد و تورم ناشی از تجمع مایعات مغذی برای التیام ناحیه آسیب دیده است و استفاده از دوزهای بالای مسکن و دیگر داروهای ضد التهابی می تواند منجر به جلوگیری از درمان و تداوم درد شود. استفاده فیزیکی از ناحیه آسیب دیده باید به تدریج صورت گیرد. به یاد داشته باشید که حتی در آسیب های شدید نیز التهاب پس از 7 روز رفع می شود. در غیر این صورت به پزشک مراجعه کنید.
التهاب مزمن: این نوع التهاب دقیقا در علم پزشکی تعریف خاصی ندارد اما به طور معمول به نوعی التهاب که بیش از شش ماه طول بکشد، اشاره دارد. آسیب های عروق خونی، اعصاب و اندامی مانند کلیه، مفاصل، پوست و حتی مغز می توانند منجر به التهاب مزمن شوند. اما شما ممکن است هیچ گونه دردی را احساس نکنید چون بسیاری از اندام ها گیرنده های درد ندارند. التهاب مزمن همچنین می تواند جرقه بسیاری از بیماری ها از جمله افسردگی، آلزایمر، و پارکینسون بعلاوه بیماری عروق کرونر، فشار خون بالا، و سکته مغزی باشد. اگر شما مبتلا به فشار خون بالا، کلسترول بالا، دیابت و چاقی هستید به احتمال زیاد به سطح بالایی از التهاب مبتلا می شوید. سبک زندگی بی حرکت، استرس مداوم و بی خوابی، و همچنین سیگار کشیدن و قرار گرفتن در معرض سموم محیطی، شرایطی مانند پوکی استخوان، بیماری های لثه و عوامل تغذیه ای مانند استفاده مکرر از غذاهای فراوری شده منجر به التهاب مزمن می شوند. بهترین راه برای کنترل و مدیریت التهاب مزمن، کنترل فشار خون، کلستروف وزن، قند خون و … است. انجام روزانه 30 دقیقه فعالیت بدنی، کاهش استرس و دریافت خواب به میزان 7 تا 8 ساعت در شبانه روز، تغییرات در رژیم غذایی و گنجاندن بسیاری از میوه ها و سبزیجات، ماهی های چرب، و سایر غذاهای دریایی در رژیم غذایی، می تواند کاهش دهنده التهاب باشد. در مقابل استفاده از شکر تصفیه شده، روغن های ترانس، و دیگر غذهای با چربی بالا، عوامل خطر مهمی هستند.
التهاب تهدیدکننده زندگی: زمانی که بدن به طور قابل توجهی سلول های ایمنی بیشتری را برای غلبه بر عفونت یا آسیب جدید در جریان خون فعال می کند، التهاب ناشی از این فرایند می تواند باعث آسیب های گسترده شود. با این حال به شناخت و تشخیص التهاب تهدیدکننده زندگی باعث کمک به جلوگیری از آن و جلوگیری از آسیب های بسیار جدی می شود. ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی اغلب با استفاده از یک تست خون پاسخ های التهابی تهدید کننده زندگی را در بیماران شناسایی می کنند. شما باید بدانید که اگر در حال استفاده از داروهایی هستید که سیستم ایمنی بدن را سرکوب می کنند، یا داروهای درمان آرتریت روماتوئید را استفاده می کنید، بیشتر در معرض خطر هستید. مبتلایان به بیماری التهابی روده، بیماران تحت شیمی درمانی یا کسانی که تحت جراحی قرار گرفته اند، نیز افراد در معرض خطر التهاب تهدید کننده زندگی هستند. در صورت داشتن این شرایط و در صورت بروز هر گونه احساس سرگیجه، یا تجربه ضربان قلب سریع و همچنین افزایش دمای بدن به بیش از 100.4 درجه فارنهایت، باید سریعا به پزشک مراجعه کرد. خوشبختانه التهاب های تهدید کننده زندگی در صورتی که زود تشخیص داده شوند و درمان آن ها آغاز گردد، قابل کنترل خواهند بود.
آوای سلامت