چرابرخی افراد در این ماه دچار سوزش سردل می شوند علل مهم برای ایجاد این عارضه چیست چرا به این حالت دچار می شویم تغذیه ما در افطار و سحر تا چه حد در این امر تاثیرگذار هستند
دکتر ناصر ابراهیمی دریانی متخصص گوارش گفت: چند عامل در ایجاد سوزش سر دل دخیل است ازجمله پرخوری، بدخوری، تندخوری که در وعده افطار اکثر افراد آن را رعایت نمی کنند.
این متخصص گوارش درباره سوزش سر دل درروزه داران گفت: رفلاکس معده مهمترین دلیل سوزش سر دل به هنگام افطار در ماه رمضان است و این رفکلاس ناشی از نوع غذا خوردن روزه داران است.
وی ادامه داد: به هنگام مهمانی های افطار که چند نوع غذا سرو می شود معمولا روزه داران به خوردن یک نوع اکتفا نکرده و اقدام به خوردن چند نوع غذا می کنند، به طور مثال آش رشته به همراه پیازداغ، کشک و نخود و لوبیا که خود عامل ایجاد رفلاکس است صرف می شود.
دریانی تصریح کرد: همچنین برخی پس از صرف آش رشته به خوردن شعله زرد، زولبیا بامیه که معمولا با روغن های سوخته درست می شوند تمایل داشته و همین امر رفلاکس و بازگشت غذا از معده به مری را به تشدید و درپی آن سوزش سر دل اتفاق می افتد.
این متخصص گوارش گفت: برخی افراد روزه دار نیز پس از افطار عادت به دراز کشیدن دارند که این امر نیز موجب بازگشت غذا از معده به مری است و مسبب سوزش سر دل است.
وی در ادامه تاکید کرد: مصرف نوشیدنی هایی مانند آب، چای، نوشابه های گازدار در بین غذا نیز سوزش سر دل را در افراد روزه دار به همراه دارد .
دریانی اظهار داشت: استفاده از سس گوجه فرنگی ، ادویه جات، سرکه و خیار شور سوزش معده را افزایش می دهد.
این متخصص گوارش ادامه داد: افراد سیگاری با تصور اینکه بعد از افطار سیگار ضرری ندارد اقدام به کشیدن این مخدر کرده و این امر نیز بلافاصله پس از صرف غذا فرد را دچار سوزش سردل می کند.
وی با اشاره به اینکه بیمارانی که با این عارضه مواجهند به هنگام افطار اقدام به خوردن سریع غذا می کنند،گفت: این افراد با استفاده از داروهای TPF ، امپرازول ، لنزاپرازول و غیره نیم ساعت قبل از سحری از این عارضه پیشگیری کنند.
باشگاه خبرنگاران؛