اگر بخواهیم بدانیم فیبر در کدام گروه غذایی یافت می شود باید بگوییم فیبر در گیاهان یافت می شود. فیبر به دلیل اسکلت گیاه به تابت بودن شکل و ساخت آن خیلی کمک می کند. انسان ها قادر نیستند فیبر را هضم کنند به همین دلیل زمانی که غذاهایی با پایه ی گیاهان می خوریم، از روده ی کوچک عبور می کند و به روده ی بزرگ می رود و به سلامت آن کمک می کند. بسیاری از افراد به اندازه ی کافی در برنامه غذایی خود فیبر ندارند.
مقدار توصیه شده مصرف روزانه فیبر در افراد ۵۰ سال یا جوانتر در مردان ۳۸ گرم و در زنان ۲۵ گرم گفته شده است. این مقدار برای آقایان و خانم های بالای ۵۰ سال به ترتیب ۳۰ و ۲۱ گرم است
.
مقدار فیبر موجود در غذاهای مختلف به این صورت است:
یک و نیم فنجان لوبیا سفید پخته: ۹.۵ گرم فیبر
یک و نیم فنجان لوبیا کنسرو شده: ۹.۰ گرم فیبر
یک و نیم فنجان عدس پخته: ۷.۸ گرم فیبر
یک و نیم فنجان خرما: ۷.۱ گرم
یک و نیم فنجان لوبیا قرمز پخته: ۶.۵ گرم فیبر
یک و نیم فنجان باقالی پخته: ۶.۷ گرم فیبر
یک و نیم فنجان ماکارونی گوجه فرنگی کنسرو شده: ۵.۹ گرم
یک و نیم فنجان نخود پخته: ۶.۲ گرم فیبر
یک عدد کیک سبوس دار متوسط: ۵.۰ گرم فیبر
یک و نیم عدد گلابی آسیایی: ۵.۰ گرم فیبر
یک و نیم فنجان کنگر فرنگی پخته: ۴.۵ گرم فیبر
یک فنجان بلغور جو دو سر: ۴.۰ گرم فیبر
یک و نیم فنجان میکس سبزیجات پخته شده: ۴.۰ گرم فیبر
یک و نیم فنجان ماکارونی سبوس دار پخته: ۳.۴ گرم فیبر
۲۴ عدد بادام: ۳. گرم فیبر
یک عدد سیب با پوست: ۳.۳ گرم فیبر
یک عدد پرتقال متوسط: ۳.۰ گرم فیبر
یک فنجان بروکلی: ۲.۴ گرم فیبر
یک عدد فلفل دلمه ای: ۲.۴ گرم فیبر
یک عدد شلیل: ۲.۳ گرم فیبر
۲۸ عدد بادام زمینی: ۲.۳ گرم فیب
یک قطعه نان سبوس دار: ۲.۰ گرم فیبر
۱۵ عدد نصف گردو: ۲.۰ گرم فیبر
دکتر کرمانی