متاسفانه استفاده از قرص استامینوفن در ایران بسیار رایج است. با اینکه بسیاری از محققان و متخصصن تغذیه و دارو درمورد مضرات استفاده از این قرص اطلاع رسانی می کنند اما هنوز بسیاری از افراد به صورت خودسرانه از قرص استامینوفن استفاده می کنند. استفاده از این قرص در دوران حاملگی می تواند تاثیر مستقیم و جدی روی سلامت جنین بگذارد. بروز مشکلاتی مانند اوتیسم و بیش فعالی ارتباط مستقیمی با استفاده استامینوفن در دوران بارداری دارد.
محققان در اسپانیا بیش از 3 هزار جفت مادر و کودک را در مطالعات خود بررسی کردند 88 درصد این کودکان مورد مطالعه در سن یکسالی بوده و بقیه کودکان در سن 5 سالگی مورد ارزیابی اختلالات طیف اوتیسم و علائم بیش فعالی قرار گرفتند. مادرانی که در طول بارداری دوز زیادی استامینوفن مصرف کرده بودند کودکان شان از سنین پایین علائم بیش فعالی و اوتیسم را بروز دادند.
همچنین کودکان 5 ساله ای که در این مطالعه مورد آزمایش قرار گرفته بودند در معرض خطر بالاتر بیش فعالی و تکانشگری بودند. این کودکان در معرض مداوم به طور خاص عملکرد ضعیف تری در آزمون کامپیوتری اندازه گیری توجه، تکانشگری و پردازش سرعت بصری نشان دادند.
در این آزمایشات پسران بیشتر در معرض علائم طیف اوتیسم بودند. پاراستامول یا استامینوفن تکانه های عصبی این کودکان را تشدید می کند و بعد از تولد شاید هنگام مصرف پاراستامول احساس کنند دردشان تکسین یافته اما به مرور زمان، چون در دوره جنینی در معرض استامینوفن بودند تاثیرات منفی در مغزشان ایجاد می شود.
همچنین پاراستامون ممکن است زمانی که این کودکان به مرز نوجوانی و دوره بلوغ می رسند اثرات مخرب خود را نشان دهد و در توسعه سیستم ایمنی بدن شان نقص ایجاد کند.
مطالعات نشان داد قرار گرفتن جنین در دوران بارداری در معرض گسترده پاراستامول یا استامینوفن در دورانی که جنین در رشد در رحم مادر به سر می برد در اوایل کودکی کودکان مبتلا به ADHD یا بیش فعالی می شوند از این رو زنان در زول دوران بارداری باید به توصیه های درمانی توجه خاصی نشان دهند.