وقتی مواد غذایی خوشرنگ است گول ظاهر آن را نخورید چون آن رنگ ها برای سلامتی ضرر دارند در این زمینه تحقیقات زیادی توسط پژوهشگران انجام شده که درادامه توجه شما را به خواندن آن جلب میکنم
خطر اینگونه مواد در غذاها چیست؟ مضرات رنگ های خوراکی مصنوعی در مورد کودکان شدیدتر می شود: بسیاری از تحقیقات مصرف رنگ های خوراکی در کودکان را با مشکلاتی مانند بیش فعالی و مشکلات اخلاقی ارتباط داده اند ( بعلاوه کودکان از افراد بالغ بیشتر به خوردن غذاهای حای رنگ خوراکی مصنوعی علاقه نشان می دهند، و متاسفانه درصد بالایی از غذاها که در سوپر مارکت ها به کودکان فروخته می شود حاوی رنگ مصنوعی هستند. ) حتی در برخی کشورها قانون گذاشته شده که غذاهای حاوی رنگ مصنوعی باید با برچسب های هشدار دهنده عرضه شوند. رنگ های خوراکی مصنوعی برای افراد بالغ خطر کمتری دارند، اما شایع ترین رنگ های خوراکی مصنوعی ( با نام های قرمز 40، زرد 5، زرد 6 ) حاوی ترکیبات سرطان زا هستند.
خوشبختانه به راحتی می توان رنگ های خوراکی مصنوعی را از برنامه غذایی دور کرد، نها کافیست نگاهی به قسمت محتویات غذاها بکنید، معمولا در این قسمت برچسب غذاها از رنگ های خوراکی مصنوعی با نام های ” رنگ های مصنوعی (artificial colors ) ” و ” رنگ های اضافه شده (colors added ) ” نام برده می شود. اما فقط به خاطر داشته باشید: رنگ های خوراکی مصنوعی می توانند در جاهایی استفاده شوند که اصلا انتظارش را ندارید. در ادامه چند مورد از این غذاها را نام می بریم تا بیشتر مواظب باشید.
دکتر کرمانی