به تازگی محققین در پی تحقیقات زیادی که در زمینه چاقی انجام داده اند به این نتیجه رسیده اند که چاقی یکی از مهمترین بیماری های مغزی به شمار میرود که در پی آن فرد تحریک به خوردن می شود و تمایل به کم تحرکی دارد طی آزمایش های مختلف روی افراد چاق این عارضه نوعی بیماری ذهنی تلقی شد
پژوهشگران استرالیایی میگویند چاقی یک نوع بیماری است که به مغز مربوط میشود و با پیروی از رژیم غذایی غربی (پرچرب و شیرین) شدّت مییابد.
پرس تی وی نوشت، به گزارش ایندیپندنت، بررسیهای جدید پژوهشگران در استرالیا نشان میدهد خوردن غذاهای ناسالم و پیروی از عادتهای غذایی غربی مانع از این میشود که مغز نیاز به خوردن را در زمان سیری فراموش کند.
در حقیقت یک عامل اصلی که کمک میکند مقدار خوردنمان را کنترل کنیم، داشتن احساس گرسنگی یا سیری است و افرادی که غذاهای پرچرب و شیرین مصرف میکنند، با وجود اینکه سیر شدهاند توانایی تشخیص اینکه دیگر نیازی به خوردن غذا را ندارند از دست میدهند.
پژوهشگران در استرالیا این آزمایش را بر روی دو گروه از افراد انجام دادند که یکی از رژیم پرچرب و شیرین پیروی میکرد و دیگری رژیمی سالم متشکل از سبزی، میوه و فیبر داشت.
پس از بررسی نتایج این آزمایش پژوهشگران دریافتند افرادی که رژیم ناسالم غربی در پیش گرفتهاند نسبت به افرادی که از رژیم غذایی سالم پیروی میکنند، در یادگیری کندترند و حافظۀ ضعیفتری دارند.
پژوهشگران بر این باورند رژیم غذایی غربی با تأثیرگذاری بر روی قسمت هیپوکامپ مغز، جلوی توانایی مغز را برای توقف خاطراتی که دیگر مفید نیستند، میگیرد.
به طور طبیعی، زمانی که گرسنه هستید خاطرات مربوط به غذا در قسمت جلوی ذهن شما قرار دارند، اما زمانی که احساس سیری میکنید، جلوی خاطرات مربوط به غذا گرفته میشود.
این در حالی است که در مورد افرادی که از رژیم غذایی غربی پیروی میکنند، این مسئله به درستی عمل نمیکند.
توکی آتوکوایفیو، پژوهشگر دانشگاه مککوایر سیدنی در این خصوص گفت: «گرچه این افراد (افرادی که عادتهای غذایی غربی در پیش گرفتهاند) سیر هستند، هنوز هم دلشان میخواهد که غذاهای پرچرب و شیرین بخورند.»
وی افزود: «آنچه در این خصوث جالبتوجه است این است که این تأثیر به عملکرد آنها بر روی یادگیری و حافظه مربوط میشود.»
مطالعات پیشین پژوهشگران نشان میدهد بزرگسالانی که از چاقی و اضافه وزن رنج میبرند نسبت به افرادی که وزن مناسب دارند، در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به بیماری آلزایمر و سایر اشکال مربوط به بیماری زوال عقل قرار دارند.
انتهای پیام