food

باید خاطر نشان کرد که کاهش وزن بدون تغییرات اساسی در رژیم غذایی تقریبا غیر ممکن است. می دانیم که در بسیاری از موارد ناآگاهی از ارزش کالریکی غذاها موجب تعادل انرژی مثبت و افزایش وزن می شود. به طوری که فرد احساس می کند چیز زیادی نخورده است اما غذاهایی که مصرف کرده اکثرا از نوع پر کالری بوده است. بنابراین ابتدا فرد باید به جدول مربوط به ارزش کالری کلی غذاها رجوع کند و اطلاعات و آگاهی خویش را در این زمینه افزایش دهد. او باید هر روز خود را درگیر یادداشت برداری از مقدار غذای مصرفی و ارزش کالریکی آن کند تا پس از مدتی به طور کامل بدون محاسبات قادر باشد میزان انرژی تولیدات از هر ماده غذایی را در مقایدر متفاوت تعیین کند.
در این روش فرد باید همیشه ورقه و خودکاری در دسترس داشته باشد و مقدار و نوع ماده غذایی خود را در حد امکان یادداشت کند و سپس با مراجعه به جداول به محاسبه مقدار کالری دریافتی خود بپردازد. برای این منظور داشتن ترازوی دقیق برای کشیدن مواد غذایی در منطل وی ضروری می باشد. پس از این مرحله او باید به یادداشت برداری از مقدار فعالیت بدنی در روز متابولیسم استراحتی و همچنی اثر گرمایی غذا و عوامل دیگر تاثیر گذار بر انرژی مصرفی خود بپردازد تا بداند که حدودا چه مقدار کالری برای چنین شرایطی نیاز داشته است. سپس به مقایسه کالری دریافتی و کالری مصرفی بپردازد. در صورتی که کالری دریافتی بیشتر از کالری مصرفی بود. باید با تغییر در میزان هر یک از آنها تعادل مناسبی را برقرار کند.
عمده مطلب اینجاست که فرد طوری با ارزش کالریکی غذا آشنا شود که بتواند به جایگزینی مواد غذایی در مواقع لزوم بپردازد. برای مثال اگر برخلاف برنامه رژیم غذایی خود مقدار بیشتری انرژی در یک وعده غذایی نهار مصرف کرده است در وعده های دیگر طوری غذای خود را کاهش دهد که تغییرات عمده در برنامه رژیم او بوجود نیاید.