پرستارها با بیشترین حجم استرس مواجه هستند و متاسفانه این استرس را به اعضای خانواده انتقال میدهند خانم های شاغل و مادران شاغل وظیفه سنگینی بر دوش دارند و کار آن ها تاثیر زیادی بر نحوه زندگی شان میگذارد و به فرزندان آن ها می تواند ضربه های مختلف روحی وارد کند
مشاور عالی و معاون سازمان روانشناسی کشور گفت: مادران پرستاربیشترین میزان استرس را در محیط کار متحمل شده که آن را مستقیما به خانواده منتقل می کنند.
حاتمی مشاور عالی و معاون سازمان روانشناسی کشور در حاشیه همایش بین المللی مقاله محور سازمان و خانواده، ضرورت ها و اولویت ها که صبح امروز در ساختمان استانداری برگزار شد، گفت: طبق آخرین پژوهش هایی که از سوی سازمان نظام روانشناسی صورت گرفته است مادران پرستار،معلم و زنان خانه دار بیشترین میزان استرس رامتحمل شده و به طبع در محیط خانواده نیز بروز می دهند.
وی در خصوص طبقه بندی مشاغل از نظر میزان استرس ادامه داد: شغل معلمان بر خلاف پرستاران دارای یک ریتم واحد و برنامه ریزی بهتری است و استرس کمتری به آن تعلق دارد در صورتی که مادران پرستار و خانه دار دارای استرس ها و واکنش های مشابهی در رفتار اجتماعی هستند که از جمله آنها انزوای اجتماعی و افسردگی است.
حاتمی افزود: استرس هایی که در محیط کار برای مادران شاغل پیش می آید مستقیما بر روی اعضای خانواده به ویژه کودکان زیر 6 سال تاثیر منفی می گذارد که در نهایت ناهنجاری های اجتماعی و پیش فعالی را در ان ها به دنبال دارد.
وی در خصوص ناهنجاری هایی که ریشه آن ها از خانواده شکل می گیرد اذعان داشت: طی چند سال اخیر اکثر جرم و جنایت های صورت گرفته در سنین 13 تا 17 سالگی بوده است.
مشاور عالی و معاون سازمان روانشناسی کشور گفت: هنگامی که استرس به هر طریقی به بنیان خانواده نفوذ کند رفتارهایی همچون وسواس، افسردگی و اضطراب را در پی داشته و به صورت چرخشی بین افراد می چرخد.
حاتمی با اشاره به اینکه اولین اقدام برای رفع استرس مراجعه به روانشناس است، افزود: امروزه روانشناسان از طریق پرسشنامه و بررسی وضعیت روحی فرد او را تحت درمان قرار می دهند همچنین برای کنترل این تنش ها به 2 سازمان وزارت بهداشت و آموزش و پرورش پیشنهاد شده است تا ساعت های کاری مادران را کاهش داده تا به کنترل استرس در آن ها کمک کند
باشگاه خبرنگاران جوان