درمورد غذاخوردن و اهمیت آن برای سلامتی بهتر است با فرزندتان صحبت کنید و سعی کنید از عوارض جانبی کم خوری و پرخوری وی را مطلع سازید تغذیه سالم با مصرف سبزیجات و میوه های تازه ،مصرف شیر و لبنیات و موادغذایی پروتئینی و اهمیت دریافت هر کدام برای بدن را برایشان شرح دهید
صحبت های لذت بخشی که والدینتان درباره وزن با شما داشتند را به خاطر می آورید؟ نه، مسلم است که چنین خاطره ای ندارید. چون از هر 10 کودک و والدین 10 مورد بر این عقیده هستند که صحبت درباره وزن با خوشی و لذت مغایر است. نیت واقعی والدین جلوگیری از آسیب های سلامت و اجتماعی است که چاقی می تواند برای فرزندشان به بار بیاورد، اما متاسفانه این صحبت ها به جای اینکه شکل نصیحتی سازنده داشته باشد تبدیل به عذاب روحی غیر قابل تحملی برای کودک می شود.
خوشبختانه دکتر جریکا برگ و اعضای تیمش در دانشگاه مینه سوتا بهترین روش صحبت با کودکان درباره وزن را کشف کرده اند، توصیه آنها در این مورد: به هیچ وجه، هرگز به آن اشاره نکنید.
درسته، وقتی می خواهید با فرزندتان درباره وزنش صحبت کنید، نظر محققان این است: نگویید. وقتی والدین با جملاتی مانند ” به نظر سنگین میای ” یا ” باید فلان غذا را بخوری، نباید چاق بشوی ” روی وزن تمرکز می کنند، در واقع ثابت شده چنین زبانی با افزایش چاقی همراه است.
و وقتی والدین یک کودک او را تشویق به رژیم غذایی می کنند، آن کودک بیشتر در خطر پرخوری، اعتماد به نفس پایین، و در مورد کودکانی که اضافه وزن دارند، افسردگی قرار می گیرند.
برای قرار دادن کودک در مسیر سالم غذا خوردن چه چیزی می توانیم بگوییم؟ از اشاره کردن به وزن، سایز، یا شکل بدن بپرهیزید، روی سلامت، قدرت و رشد تمرکز کنید، و به جای تمرکز روی یک فرد درباره بهبود سلامت کل خانواده صحبت کنید. از عباراتی نظیر ” خانواده ما غذای سالم می خورد تا بتوانیم استخوان و عضلاتی قوی داشته باشیم ” استفاده کنید.
و سعی کنید این غذاهای سالم را در وعده های اصلی خانواده میل کنید. شواهد قطعی وجود دارد که وعده های معمول خانواده، حتی دو یا سه وعده در هفته، می تواند به والدین کمک کند تا جلوی خطر افزایش بیش از حد وزن فرزند خود را بگیرند. این تاثیر نه تنها در کودکی بلکه در بزرگسالی نیز خود را نشان می دهد.