diabetes_hot_weather

افرادی که مبتلا به امراض قندی هستند بهتر است کمتر در معرض گرمای هوا قرار بگیرند و با توجه به افزایش شدید گرما در این فصل از سال مرتب قند خون خود را چک کنند و مانع بالارفتن آن شوند داروهای این افراد می تواند آب بدن آن ها را کاهش دهد و سلامتی شان را در خطر بیندازد

عوارض خاص دیابت از جمله آسیب به عروق خونی و اعصاب می تواند در نتیجه گرمازدگی، تبدیل به یک اورژانس پزشکی شود.

افراد مبتلا به دیابت در تابستان بیشتر در معرض خطر گرمازدگی و از دست دادن آب بدن هستند. کم آبی بدن خود عاملی برای افزایش قند خون در مبتلایان به دیابت است.

علاوه بر این، یکی از نگرانی‌های عمده دیگر در رابطه با دیابتی ‌ها در روزهای گرم افت ناگهانی قند خون یا هیپوگلیسمی است. تعریق و خستگی ناشی از آب و هوای گرم می ‌تواند نشانه ‌ای از هیپوگلیسمی در این افراد باشد. البته علاوه بر کم شدن آب بدن، گرما زدگی و افزایش قند خون، مشکلات بهداشتی پا نیز در این بیماران در روزهای گرم زیاد می‌ شود.

مبتلایان به دیابت نوع دو در روزهای گرم سال باید مراقبت های لازم از قبیل موارد زیر را در نظر داشته باشند:

بررسی سطح قند خون به طور منظم و حداقل چهار بار در روز ضروری است.

فرد دیابتی باید در روزهای گرم مطمئن باشد که به میزان کافی آب می ‌‌نوشد. مبتلایان به دیابت نوع 2 اگر سطح قند خون‌شان بالاتر برود، میزان دفع ادرار در آنها بالا رفته و در نتیجه مایعات بیشتری را از دست خواهند داد. علاوه بر این، داروهایی مانند متفورمین خطر کم آب شدن بدن را افزایش می‌ دهند. مصرف آب معمولی یا حاوی چند قطره لیمو و اجتناب از نوشیدنی‌ های کافئین دار بسیار اهمیت دارد.

هر گونه علامت مانند سرگیجه، غش کردن، عرق کردن بیش از حد، گرفتگی عضلانی، سردرد، پوست رنگ پریده، ضربان قلب سریع، در مبتلایان به دیابت در فصل گرم سال شایع است که بیمار در صورت مشاهده این علائم باید فورا با پزشک تماس داشته باشد.

مراقبت از سلامت پا در مبتلایان به دیابت مهم است و اهمیت آن در روزهای گرم دو چندان می‌ شود چون تعریق ناشی از استفاده از جوراب و برخی کفش ‌ها سلامت پای این افراد را می ‌تواند تهدید کند. به این افراد توصیه می ‌شود که پاهای خود را در روزهای گرم همیشه خشک نگه دارند حتی زمانی که خارج از منزل هستند، پاها هر روز از نظر ابتلا به زخم باید بررسی شوند.

بسیاری از بیماران به ورزش‌‌های تابستانی می ‌‌پردازند یا ممکن است فعالیت جسمی شدیدی داشته باشند. فرد مبتلا به دیابت تحت شرایط خاصی باید ورزش کند. قند خون بیمار باید بین 80 تا 250 میلی ‌گرم در دسی ‌‌لیتر خون باشد. در غیر این صورت ورزش کردن موجب بدتر شدن وضعیت قند خون می ‌‌شود و در نتیجه بیمار یا دچار افت قند خون و کاهش سطح هوشیاری یا دچار افزایش بیش از حد قند خون و ابتلا به کومای دیابتی و کتواسیدوز می ‌‌شود.

دیابتی ها در مورد بهترین برنامه ورزشی در روزهای گرم، باید با پزشک شان مشورت کنند.

آفتاب سوختگی در هر شرایطی مضر است اما برای بیماران دیابتی خطرناک ‌‌تر است چون این فرآیند پوستی می ‌‌تواند باعث افزایش قند خون شود.

اجتناب از مصرف الکل و یا نوشیدنی های ورزشی که می توانند منجر به از دست رفتن آب بدن شوند، ضروری است.

استفاده از پوشش ایمنی در برابر آفتاب از جمله ضد آفتاب ها و کلاه برای پیشگیری از آفتاب سوختگی ضروری است.

منبع: cdc

آوای سلامت