خانوداه یکی از مسائلی است که در علم روانشناسی توجه بسیاری نسبت به آن شده است. مدت هاست دانشمندان و پژوهشگران در رابطه با مسائل خانواده و راه های داشتن زندگی خانوادگی بهتر تحقیق می کنند و مجموع این تحقیقات شاخه ای به نام روانشناسی خانواده را تشکیل داده است. در این مطلب برخی از مباحث این شاخه را برای شما شرح می دهیم.
از آنجا كه خواب تاثیر روانشناختی غیرقابل انكاری در آرامش نوزادان دارد، دانشمندان دریافته اند كه والدین حتما باید یك نوع شیوه خواب برای نوزادان خود انتخاب كرده و آن را تغییر ندهند.
براساس مطالعه ای كه در نشریه خواب به چاپ رسیده است، برای نوزادانی كه از یك نوع شیوه خواب استفاده می شود شرایط محیطی، آرامش بخش تر به نظر می رسد.
به گفته دانشمندان دانشگاه سنت ژوزف در آمریكا، نكته اصلی در این میان پایداری والدین در این زمینه است به طوری كه باید مراقب شیوه خواب نوزادان خود باشند.
اعتماد به نفس باز هم سوژه تحقیقاتی روانشناسان شده است به طوری كه تازه ترین تحقیقات نشان داده است افرادی كه اعتماد به نفس كمی دارند بیشتر از دیگران داستان های جنایی و كارآگاهی را ترجیح می دهند. مطالعات روانشناختی صورت گرفته در آمریكا و آلمان نشان می دهد افرادی كه سطح بالایی از اعتماد به نفس دارند، معمولا از داستان هایی لذت می برند كه برخلاف انتظار همگان به پیش رفته و پایان یابد.
در این مطالعه از ۸۴ دانشجوی آلمانی آزمایش های روانشناسی و شخصیتی گرفته شد و از آنها خواسته شد تا یك مساله مرموز كوتاه را ارزیابی كنند.
بررسی نهایی نشان داد افراد با اعتماد به نفس پایین دوست دارند احساسی همسو با مرتكب شونده یك جنایت داشته باشند تا شاید خود را یك مهره برتر نشان دهند.
مشاورین خانواده و روانپزشكان توصیه های مختلفی را برای زنده نگاه داشتن احساس جوانی در انسان ارائه می كنند. موارد ارائه شده در زیر از جمله این توصیه ها است كه می تواند طراوت، شادابی و جوانی را در زندگی شما به ارمغان بیاورد، به آنها عمل كنید.
۱) به ارقام و شاخص های غیرضروری همچون سن، قد، رنگ، نوع مو و… توجه نكنید. كنترل برخی از آنها خارج از محدوده توانایی های ماست و سعی در تغییر برخی دیگر جز رنج و عذاب چیزی برای شما نخواهد داشت.
۲) با دوستان شاداب خود ارتباط داشته باشید، افراد ناراحت، روحیه شما را ضعیف می كنند.
۳) سعی كنید همیشه در حال آموختن باشید مثلا در زمینه كامپیوتر، یك رشته هنری، باغبانی و یا هر چیز دیگر. هرگز نگذارید مغزتان بیكار باشد، مغز تنبل خانه شیطان و بیماری های روانی است.
۴) از چیزهای ساده لذت ببرید و هرگز از مسائل كوچك رنجیده خاطر نشوید.
۵) هفته ای چند بار با صدای بلند و طولانی و تا زمانیكه به نفس نفس زدن بیفتید بخندید، تحقیقات نشان می دهد خنده حتی اگر مصنوعی باشد برای انسان مفید است.
۶ـ ناراحتی های زندگی را تحمل كنید و در صورت نیاز غصه بخورید زیرا تنها فردی كه تا آخر عمر با ماست خودمان هستیم، غمخوار خود باشید.
۷) خود را با آنچه كه به آن علاقه دارید سرگرم كنید مثلا خانواده، موسیقی، اتومبیل، گیاهان، حیوان خانگی، سوغاتی و یا دیگر سرگرمی های مورد علاقه.
۸) از سلامتی خود مراقبت كنید. اگر سلامتید، سلامت خود را حفظ كنید اگر سلامتی شما ناپایدار است آن را بهبود بخشید و اگر خودتان نمی توانید از عهده این كار برآیید از دیگران كمك بگیرید.
۹) از سفرهای بد و خسته كننده پرهیز كنید، سفرهایی كه بیش از آنكه برای شما چیزی داشته باشد شما را خسته كرده و آزار دهد. به جای آن می توانید آخر هفته ها را با خانواده یا دوستان به تفرجگاه ها بروید.
۱۰) در هر فرصتی به كسانی كه دوستشان دارید ابراز علاقه كنید.
۱۱) فراموش نكنید كه خوشبختی جمع زمان های حال است، از گذشته درس بگیرید، به فكر آینده هم باشید اما در زمان حال زندگی كنید. از بزرگ ترین مشكلات دست نیافتن به خوشبختی آن است كه همواره تاسف گذشته را بخوریم و نگران آینده باشیم.
آرامش روانی برای نوزادان با یك نوع شیوه خواب
ارتباط اعتماد به نفس با پیش بینی داستان های جنایی
عادت های مفید جوان ماندن