100615982_XS

اگر فرد گرمازده ای از شما درخواست مایعات کرد هرگز به وی نوشیدنی های شیرین ندهید چون با این کار سلامتی وی را در خطر می اندازید و می تواند گرمازدگی را در وی شدیدتر کند توصیه های مختلف پزشکی را در این زمینه با هم می خوانیم

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز عنوان کرد: افراد در معرض گرما و گرمازده نباید از مایعات شیرین استفاده کنند زیرا این مایعات گرمازدگی را تشدید می‌کنند و برای فرد گرمازده مشکلات دیگری به وجود می‌آورند.

دکتر اسماعیل ایدنی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به بالا رفتن دمای هوا در خوزستان و گرم شدن هوای این استان اظهار کرد: یکی از بیماری‌های شایع در تابستان گرما‌زدگی است که به‌علت عدم تعادل ساختارهای تنظیماتی گرمای بدن به وجود می‌آید.

وی افزایش گرمای بدن در هوای گرم را علت گرمازدگی عنوان کرد و گفت: یک نوع از گرما‌زدگی در افراد بیمار، افراد دارای سن بالا، افراد معلول و افرادی که داروهای خاص مصرف می‌کنند،صورت می‌گیرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اضافه کرد: نوع دیگر گرما‌زدگی در افراد ورزشکار و کسانی که در معرض گرما حضور دارند،رخ می‌دهد که این بیماری بیشتر به علت گرمای شدید هوا و تابش نور مستقیم خورشید به وجود می‌آید.

وی در ادامه به برخی از علایم گرمازدگی اشاره کرد و افزود: تهوع، استفراغ، بی‌حالی، بالا رفتن درجه حرارت بدن، گرفتگی‌های عضلانی علائم هشدار دهنده‌ای هستند که نشان می‌دهد فرد در معرض گرما‌زدگی خطرناک قرار دارد.

ایدنی تصریح کرد: به‌طور کلی برخی کارها وجود دارد که همه افراد باید برای جلوگیری از گرما‌زدگی رعایت کنند که یکی از آنها عدم استفاده از پوشش و لباس ضخیم در گرما است چراکه این پوشش‌ها مانع از تبخیر عرق و گرمای بدن می‌شود.

وی گفت: افرادی که فعالیت‌های آنها در گرمای بالا و نور خورشید است نیز باید به اندازه کافی مایعات مصرف کنند و همچنین باید در هوای گرم بیش از 3 لیتر آب و دیگر مایعات مصرف شود.

این متخصص داخلی تاکید کرد: اگر کسی سابقه کار و فعالیت در هوای گرم را ندارد نباید به صورت ناگهانی در معرض گرما قرار گیرد و هر 10 روز یکبار فعالیت فیزیکی در گرما را انجام دهد تا عادت کند.

وی یادآور شد: افراد در معرض گرما و گرمازده نباید از مایعات شیرین استفاده کنند زیرا این مایعات گرمازدگی را تشدید می‌کنند و برای فرد گرمازده مشکلات دیگری به وجود می‌آورند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز خاطرنشان کرد: افراد در فواصلی که در گرما حضور دارند باید هر چند ساعت یکبار استراحت کنند و یا در سایه و جای خنک بنشینند، اگر امکانات خنک کننده در محل کار آنها نیست می‌توانند از محل‌های عمومی برای خنک کردن خود استفاده کنند تا مشکلی برای آنها به وجود نیاید.

آنا